Match mot Sandvikens AIK

Broberg kvitterade matchserien

Publicerades den 14 februari 2024 22:03

Anders Jansson    Ingemar Persson

Inför ca 900 glada hemmasupportrar kvitterade Broberg matchserien när man gjorde en klart starkare insats än i måndags och vann med 6-4. Avgörande match väntar i Sandviken på fredag.

Broberg kom till spel med samma lag som tog måndagens match till straffläggning, som man till slut förlorade. Man var inte helt nöjda med insatsen i måndags där det kändes en aning lojt och inte fullt påkopplat inledningsvis. Det såg vi en klar förbättring på i inledningen av onsdagens match. Man kom ut mycket mer resolut och tog tag i matchen och skapade en hörna redan etter ca 15 sekunder. Dock resultatlös. Ett tidigt ledningsmål fick vi ändå se när Daniel Jonsson langade fram en genial passning som han vallade i sargen längs högerkanten till en framstörtande Jesper Öhrlund som bröt in och skickade in 1-0 redan efter drygt två minuters spel. Ett mycket fint bandymål. Broberg fortsatte aggressivt och när gästerna också drog på sig en tidig utvisning blev övertaget cementerat ett tag. Man skapade inte mängder av heta chanser men hade ett klart grepp om matchen spelmässigt och avväpnade Sandvikens försök relativt enkelt. Ungefär så såg det ut under de inledande 15 minuterna. Känslan var att Broberg kanske borde haft nån boll till i mål. Men det jämnade ut sig och Sandviken började hota lite mer samtidigt som tempot bedarrade en aning. Gästerna fick till en kvittering på hörna, vilket var deras melodi för kvällen, i den 22 minuten. Efter det stod det och vägde en aning innan det kändes som att Broberg skruvade upp litegrann mot slutet av halvleken. Och för det belönades man också. Robin Öhrlund flippade fram till storebror Jesper, som tog ner bollen, jonglerade med den ett par gånger, skottfintade och därefter lättade in 2-1. Ett konstnummer från Jesper som såg till att Broberg gick till halvtid i ledning. Ett resultat som ändå kan sägas vara rättvist sett till matchbild.

Den andra halvleken var knappt två minuter gammal när Sandviken kvitterade genom Topi Saukkonen, återigen på hörna. Broberg replikerade dock snabbt när Fritiof Hagberg skickade en flipp mot Jonas Engström. Engström fick lite hjälp av en försvarare att ta ner bollen och kunde skicka 3-2 i den 49:e minuten. Men Sandviken bet sig kvar genom sina hörnor för även 3-3 kom på en sådan bara några minuter senare. Målskytt den gången, Elliot Hellström. Det fortsatte vara tätt på given och det var Broberg som hela tiden satte sig i förarsätet. I 56:e minuten skickade Robin Öhrlund in ett inspel från kortlinjen som touchade en SAIK-spelare och styrdes i mål. Och när klockan precis passerat 60 minuter fick så Broberg den där viktiga tvåmålsledningen. Det var Edvin Wigren som fångade upp en hörna i ruset och spelade vidare till Tatu Ässämäki som väggade med Anders Erikanders innan han tog en lång åkning längs hela vänsterkanten. Skottfintade sista gubben och kom ner nästan på kortlinjen innan han placerade in bollen mellan benen på Benjamin Pizzoni Elfving. Ett riktigt läckert mål från en ovan målskytt. Lite andrum för Broberg som kändes klart hetare här. Men, Sandviken tuggade sig kvar i matchen ännu en gång och ja, givetvis även denna gång på hörna. Den här gången en misslyckad hörna som fick stoppas, men ändå letade sig i mål. Detta i 79:e minuten. Men Broberg visade till slut att man också kunde hitta rätt med en hörna och det var ett lägligt mål. Inte helt oväntat var det Erik Jonsson som klev fram igen och skickade in 6 -4 i den 82:a minuten. Slutet av matchen blev sedan en aning stökig där Broberg bland annat drog på sig en utvisning för felaktigt byte. En inte helt ovanlig utvisning i hockey, men i bandy vet jag inte om jag nånsin upplevt det under de 40 åren jag följt bandy. Kan hända att jag inte har så goda minnen från de första 5-6 åren av de där 40, dock…Men Broberg redde ut det och kvitterade alltså matchserien och nu väntar avgörande match på fredag.

En klart mycket bättre insats av Broberg än vad man mäktade med på måndagen. Sandviken gnetar sig kvar i matchen genom att göra alla mål på hörna och är alltså nästan femtioprocentiga i den disciplinen. Även i måndags gjorde man två av sina mål på hörna och det är ganska tydligt att Broberg behöver snäppa upp några steg på sina defensiva hörnor. Å andra sidan kan man ju se det positiva i att man bara släppt in tre spelmål på de här två slutspelsmatcherna, vilket är ett väldigt bra facit för försvarsspelet i stort. Och tittar vi på offensiva hörnor för Brobergs del så är det också rätt bra, sett till utdelning. Man har skapat mindre hörnor än vad vi är vana vid, 9 totalt, men å andra sidan gjort mål på två av dessa vilket ger en utdelning på ca 22%. Och kan man ligga på den procenten är det bra. Nu väntar alltså ett avgörande i Sandviken på fredag och till den matchen håller Kustgardet nu på att fylla upp buss nummer två. Så släng dig på luren och dra ett sms till 076-942 33 72 om du vill följa med!