Match mot Sandvikens AIK

Olidligt spännande i Rond 1

Publicerades den 12 februari 2024 22:03

David Hansen    Ingemar Persson

En märklig, men jämn, match i Sandviken inledde årets slutspel. Lagen kom till spel med olika formkurvor. Sandviken som ”förlorat sig” ner till åttondelsplatsen och Broberg som vunnit en åttondelsplats. Tillbaka i Broberg var Robin Öhrlund, men Martin Söderberg kvarstod på skadelistan. Matchen var så jämn den bara kunde och slutade med straffläggning, en straffläggning som hemmalaget vann och därmed leder med 1-0 i matcher.

Broberg gjorde inte någon av sina bästa inledningar i kvällens match. Sandviken tog ledningen med 1-0 och Brobergs chanser var lätträknade. Detta ledde till en mycket tidigt tagen time out från Brobergsbänken, och ingen kan väl påstå att det var ett felaktigt beslut? För därefter vände matchen totalt.

”Gurt” fick in kvitteringen med knappa halvtimmen spelad (Jesper Öhrlund målskytt, som brukligt i varje match numera) och fick därefter en stark avslutning på halvleken. Två relativt snabba mål från Erik Jonsson (Erik, du är alldeles för bra för Div 2!), först på skott utifrån och sedan på hörna. Strax innan halvtid slappnade Broberg av något vilket gav hemmalaget en reducering.

Märklig match var det ja… Broberg hade i den första halvleken gått från underläge till tvåmålsledning. Nu var det Sandvikens tur att göra detsamma. Hemmalaget stod för en bra period i matchen och stod för tre raka mål. Matchen var inte avgjord, men det kändes långt borta för en Brobergsseger ikväll.

Men Söderhamnarna gav inte upp och en snabb replik kom genom en fin framspelning från Daniel ”Popa” Jonsson till Jonas Engström som satte 5-4. Och med cirka fem minuter kvar av matchen kom kvitteringen, återigen ”Div 2-spelaren” Erik Jonsson… Det fanns även bud på 5-6, men ställningen 5-5 stod sig och förlängning (sudden) i 2×10 min väntade.

Det syntes tydligt i förlängningen att båda lagen var slitna, men kämpaglöden var det inga som helst fel på. Chanser för båda lagen, men kanske något vassare chanser för Broberg. Och det var riktigt riktigt nära att segern skulle följa med hem till Hälsingland.

Men det blev straffar. Inte ett lotteri, men nära på. Hade detta varit en grundseriematch hade ett oavgjort resultat kunna anses rättvist, men nu är det slutspel och en vinnare måste koras.

Straffskyttet inleddes inte på bästa sätt, två missade straffar för Broberg och två satta straffar för Sandviken. Ett underläge som blev för svårt att hämta in, vilket ledde till att Sandviken vann den första ronden med totalt 7-6 efter straffar.

Broberg visade ikväll att laget var helt jämna med Sandviken och att det inte finns några som helst tvivel till att Gurt har fina chanser hemma på onsdag. Svag publiksiffra i Sandviken, visst blir det minst det dubbla i Söderhamn?