Match mot Hammarby IF

Broberg till åttondel!

Publicerades den 10 februari 2024 17:43

Anders Jansson    Ingemar Persson

Det blev de gulsvarta supportrarna som fick fira tillsammans med sitt lag efter dryga 90 minuter på Zinken på fredagskvällen. Efter en mycket stark andra halvlek vände Broberg underläge 0-1 till klar seger med 5-2. Och det betyder att det alltså är Broberg som kniper den sista platsen i åttondelsfinal.

Broberg kom till Zinken och den helt avgörande bataljen med samma lag som senast mot Gripen vilket alltså innebar att både Martin Söderberg och Robin Öhrlund fortfarande saknas till följd av sina skador. Men känslan bland de tillresta supportrarna var ändå  god efter den senaste tidens överlag starka insatser från Brobergs sida. Det var annars hemmalaget Hammarby som hade det mesta av händelserna i den första halvleken. Visst hade Broberg en del halvlägen men det var främst Hammarby som oroade. Men Max Bergström spikade igen totalt och höll sånär också nollan hela halvleken. Men David Jansson gav hemmalaget ledningen halvlekens sista minut. Inte ett helt ologiskt resultat i halvtid. Men Broberg var helt klart bra med i matchen.

I andra halvlek såg vi en scenförändring när det plötsligt var Broberg som tog tag i taktpinnen. Man kvitterade också tidigt i halvleken när Tatu Ässämäki skickade upp en vänsterhörna i nättaket. Några minuter senare kom Jesper Öhrlund loss i vänsterläge och skickade även i ledningen till 2-1. Klockan på 57 och vändningen var ordnad. Men Broberg nöjde sig inte där. I 68:e minuten var det dags för 3-1 och ännu en gång efter en hörna. Den hör gången från höger och med Erik Jonsson som exekutor. I det här läget kändes det på nåt sätt ganska lugnt trots endast två måls ledning. Broberg hade bra kontroll på den andra halvleken. Och när Karl Tagesson dunkade in 4-1 i den 83:e så kändes det definitivt klart. Hammarby tröstmålade i den 92:a minuten innan Jaakko Hyvönen avslutade målskyttet när han knackade in 5-2 minuten senare. Hyvönen gled fram mot den överlyckliga bortaklacken och tog emot välförtjänta hyllningar. Samma man kostade också på sig att bränna en straff i den 95:e minuten men det var ingen som direkt brydde sig om det. Segern var redan säkrad.

Det var en mycket stark insats från Broberg det här. En aningen trevande första halvlek från bortalaget som sen växlade upp i andra halvlek. En gedigen laginsats där den som främst förtjänar extra plus är Max Bergström som stod för en otrolig match, främst i första halvlek, Totalt sett stod han var 15 räddningar. En räddningsprocent på drygt 88% är anmärkningsvärt i bandy. Man lyckades också för ovanlighetens skulle vinna hörnmatchen och det visar sig direkt hur viktigt det momentet är.

Det är en liten fågel Fenix-grej att Broberg har rest sig ur den här stökiga säsongen. Nu väntar Sandviken i åttondelsfinal med start på måndag, i Sandviken. Kustgardet ordnar buss och för att anmäla dig kontaktar du 076-942 33 72.