Match mot Gripen/Trollhättan

Alla resultat gick Brobergs väg!

Publicerades den 6 februari 2024 22:26

David Hansen

Ikväll gick det Brobergs väg! Efter fredagens match i Vänersborg där Broberg var bättre laget men ändå förlorade, fanns det betydligt fler anledningar till glädje ikväll när laget vann hemma mot Gripen med 5-2. Samtidigt åkte Vänersborg på en rejäl förlust i Edsbyn (tack kära vänner i Byn) vilket betyder att det ska väldigt mycket till om Broberg hamnar i kval. Dessutom besegrade Motala Hammarby ikväll, vilket då gör att chansen till åttondel fortfarande finns. Som sagt, det gick Brobergs väg ikväll.

Matchen i Söderhamn hade kunnat börja bättre. Redan efter knappa två minuter hade Gripen tagit ledningen och gästerna hotade Broberg ofta i matchens inledning. Ju mer matchen led, ju mer kom Broberg in i den och den senare delen av halvleken var Broberg bättre än gästerna. Hemmalaget både kvitterade och tog ledningen innan Gripen kvitterade till 2-2 strax innan halvtidsvilan. Broberg, som precis innan kvitteringen haft ett bud till 3-1.

Broberg inledde den andra halvleken bra. Laget hade många riktigt bra lägen och förde spelet i halvlekens inledning. Hörna på hörna skapades, och på en sådan (om än retur) så togs ledningsmålet genom Fritiof Hagberg (hans andra mål för kvällen). Även om laget från Trollhättan hotade en del, så hade Broberg ändå bra kontroll på tillställningen. Samme norrman, Fritte alltså, satte 4-2 med kvarten kvar innan Jaakko Hyvönen i 1-mot-2-läge satte slutresultatet till 5-2. En mycket rättvis seger efter en stabil insats från “Gurt”.

En sista omgång återstår nu. Undertecknad hoppades inför kvällens match att det var säsongens sista hemmamatch. Det gör jag inte längre… Tack vare Motalas seger ikväll finns chansen kvar till åttondel och allt som krävs är en seger i sista matchen mot Hammarby. Givetvis ingen lätt uppgift, men chansen finns som sagt. Risken för negativt kval ligger dock kvar i teorin, men den bör kunna avfärdas i praktiken. Att Vänersborg ska ta in två poäng och 16 mål bör vara en utopi.

Om det var tufft att vara Brobergare i fredags, så var det betydligt trevligare ikväll. Nu blickar vi framåt och uppåt i tabellen. Vad sägs om en åttondel mot Sandviken eller Edsbyn, visst vore det trevligt? Men först en direkt avgörande match på fredag på Zinken. Har ni möjlighet, följ med Kustgardets buss och sjung in två poäng!