Match mot IFK Vänersborg

Årets tyngsta förlust

Publicerades den 2 februari 2024 21:26

David Hansen

Hur är det ens möjligt?? Broberg var bättre i kvällens match, radade upp hörnor, hade fler chanser är någon kunnat räkna och hade segern i sin ask i matchens slutskede. En seger som i praktiken gjort att laget kunna skriva av kvalspöket helt och sikta mot ev åttondel. Istället vände Vänersborg på steken till en seger med 4-3.

Inledningen var förhållandevis jämn, men med viss övervikt på Brobergschanser. Lagen följdes åt i målprotokollet också när ställningen var 1-1 dryga halvtimmen spelad. Den sista kvarten i den första halvleken var Brobergs. Söderhamnarna dominerade och borde nog gjort både 1-2 och 1-3. Men marginalerna var verkligen inte på rätt sida. För spelmässigt fanns det chanser så det blev över…

Det såg ändå ut att lösa sig i den andra halvleken. Broberg tog ledningen och var det bättre laget, men Vänersborg kvitterade. Återigen i samband med en hörna. Och med en man mindre (!) på plan kom förlösningen, 2-3 och allt tydde på att det skulle bli två poäng (eller som sämst en poäng).

En bjudning i försvarsspelet modell större. Det var orsaken till 3-3 och med bara sekunder kvar kom 4-3 efter ett skott långt utifrån. Det är inte ofta sådana skott sitter, men givetvis skulle det göra det ikväll. Och alla med gulsvart hjärta satt gapandes, hur är det ens möjligt? Den här matchen var Brobergs och det fanns verkligen inget annat än seger ikväll sett till chanserna. Men det gäller att sätta sina chanser också!

Nu är det tungt, men vi ska samtidigt komma ihåg att det nästintill är ett 50/50-läge mellan Broberg och Vänersborg om kvalplatsen. Vänersborg har Edsbyn och ett redan avsågat Motala. Broberg har som bekant Gripen och Hammarby. Det lär bli en kamp ända in i det sista.