Match mot Rättvik

Målfest i återstarten

Publicerades den 28 januari 2024 13:24

Anders Jansson    Ingemar Persson

Broberg gjorde processen kort med Rättvik i återstarten av Elitserien. Fullt påkopplade från start och hela vägen in i kaklet bjöd man på lördagsgodis i matchen som slutade 11-1 efter 4-0 i halvtid. Ett resultat som innebär att Broberg klättrade upp från kvalplats och Rättvik ramlar ur Elitserien.

Återstart efter uppehåll och familjefest hela dagen på Hällåsen. Knappt 1500 personer tog tillfället i akt att se bandy live när det bjöds på fri entré och man fick se Broberg med möjlighet att ställa helt ordinarie manskap på banan sedan man senast mötte Rättvik. Det var den 31 oktober. Detta innebar alltså att Martin Söderberg var tillbaka i spel igen efter ca sex veckors frånvaro. Mer om det senare.

Broberg var som sagt på spelhumör och bjöd på ett antal riktiga karameller till mål. Som 1-0 i den tolfte minuten när Robin Öhrlund smekte fram en delikat djupledsboll som friställde storebror Jesper, som enkelt rundade Kevin Sterner i bortamålet. Kort därpå fick man straff efter att första halvlekens stora galjonsfigur Jaakko Hyvönen revs ner. Martin Söderberg tillbaka från punkten, men möjligen visade sig en del ringrost och straffen gick en bit utanför ramen. Sedan dröjde det fram till 27:e och 28:e minuten innan kommande mål ramlade in. Och dom var snarlika. Jaakko Hyvönen hittade ut till Matteus Liw i högerläge som skickade in 2-0 ur dålig vinkel och kort därpå upprepade det sig. Den gången spelade samme Hyvönen ut till Fritiof Hagberg som ur ännu sämre vinkel pillade in 3-0 högt i målet. Hemmalaget nöjde sig inte där utan även 4-0 kom innan halvtid. Och återigen var det lillebror Öhrlund som ännu en gång serverade en djupledsmacka till storebror Öhrlund som skickade upp bollen högt i friläget. Första halvlek alltså solklart till Broberg som uppträdde väldigt fokuserat och samtliga fyra målen man visade upp var frukter av ett väldigt fint anfallsspel. I defensiven var man oerhört fokuserade och disciplinerade och jag vet inte om Rättvik hade en enda målchans utöver ett antal hörnor.

I andra halvlek var det omgående dags för Martin Söderberg att presentera sig i återkomsten och han gjorde det på ett patenterat Söderberg-vis. Ett inspel i luften från höger från Fritiof Hagberg som Söderberg mötte med att veva in på tennis. Hur många såna mål har han gjort egentligen? Det känns som att det nästan är en handfull per säsong. Rättvik reducerade i 54:e minuten genom Oskar Svensson men det var inget som störde hemmalaget som trummade på. Martin Söderberg svarade med sitt andra mål för kvällen i den 59:e minuten när han skickade upp en retur i nättake till 6-1. Därefter ramlade målen in i strid ström.

• Minut 65 , 7-1 – Fritiof Hagberg med sitt andra för kvällen efter han stötte in Jonas Engströms inspel från vänster.
  • Minut 78, 8-1 – återigen Fritiof Hagberg efter en hörnretur på Martin Söderbergs skott.
  • Minut 81, 9-1 – Philip Flodstam, efter att han först avslutat och Söderberg försökt två gånger om på returen så kom Flodstam och till slut forcerade in bollen.
  • Minut 85, 10-1 – Jonas Engström som gubben i lådan fick träff på Daniel Jonssons inspel från vänster.
  • Minut 87, 11-1 Robin Öhrlund med en raket upp i nättaket på vänsterhörna.

En mycket viktig seger för Broberg efter en väldigt väl genomförd match i 90 minuter. Nu är Rättvik ett lag man ska slå, men det vet alla att det är inte så lätt och jobbet måste göras. I ett läge där man M-Å-S-T-E vinna kan det också vara extra komplext att få till det. Men det gjorde man onekligen. Väldigt fokuserat och noggrant i 90 i minuter och en offensiv som lovar gott. Många målskyttar och mest anmärkningsvärt Fritiof Hagberg med tre mål och att Jaakko Hyvönen gick av planen mållös. Hyvönens första halvlek i synnerhet var fantastisk. Men, som sagts tidigare – framförallt en otroligt homogen laginsats. I och med segern och Vänersborgs förlust klättrade Broberg upp på säker mark för tillfället. Men känslan är onekligen att man har det här helt i egna händer. Nu väntar först Frillesås hemma på tisdag och därefter Vänersborg, Gripen och Hammarby. Man möter alltså samtliga av lagen man tävlar om platserna med. Och med den nytändning vi har sett sedan de två sista matcherna innan uppehållet och inklusive denna så finns det ändå all anledning att hoppas att vi kan klättra upp till en åttondelsplats.