Match mot Bollnäs GIF

Broberg förtjänade poäng…

Publicerades den 12 januari 2024 22:20

David Hansen

Broberg fortsatte ikväll på den inslagna vägen efter matchen mot Villa i tisdags. Återigen visade Broberg upp ett starkt spel och hotade Bollnäs på allvar. Så pass mycket att ”Gurt” (för dagen svart) egentligen borde haft åtminstone en poäng. Matchen vann Bollnäs med 3-2, men det kunde lika gärna varit tvärtom ikväll.

Efter storförlusten i Västerås har Broberg kommit ut som ett helt annat lag. Hemmamatchen i tisdags mot Villa och idag mot Bollnäs. Trots riktigt tufft motstånd har Broberg gått jämna steg med topplagen. Det är sällan det finns skäl att vara positiv efter en förlustmatch, men idag var det verkligen så. Visst, surt att laget inte fick poäng. Men det spel som uppvisas är långt ifrån kvalplats. En tabell ljuger aldrig, men just nu gör den faktiskt det…

Bollnäs tog ledningen redan efter någon minut. Max Bergström (återigen en bra insats från honom ikväll) stod för en fin räddning men dessvärre gjorde Bollnäs mål på den efterföljande hörnan. Och några minuter senare hade Broberg flera lägen för kvittering, men tyvärr resultatlösa.

Broberg trummade på och var det bättre laget större delen av den första halvleken, trots underläge med 1-0. Men hårt arbete skulle löna sig, och på en hörnretur/variant sattes kvitteringen. Broberg har haft en tråkig trend med att få mål emot sig precis innan halvtidsvilan den senaste tiden, men idag blev det däremot Broberg själva som fick målet precis innan halvtidsvilan. En ledning med 2-1 som speglade den första halvleken bra där Broberg varit det bättre laget.

Bollnäs vaknade till och kom i den andra halvleken ut som ett bättre lag än i den första. Gästerna försvarade sig bra och hade flertalet riktigt bra lägen i kontringar och skapande av hörnor. Just hörnor blev en följetång. Broberg skapade massvis med hörnor, men satte endast en. Bollnäs skapade färre, men gjorde alla sina tre mål på hörnor. Fasta situationer är viktiga och just hörnor har inte gått Brobergs väg senaste tiden är känslan. Varken offensivt eller defensivt.

Bollnäs gick upp i ledning med runt tio minuter kvar, men matchen var långt ifrån avgjord. Söderhamnarna hade riktigt bra lägen, men bollen träffade både stolpen och dansade på mållinjen. Det var som att marginalerna var på fel sida ikväll, så Bollnäs kunde vinna matchen med 3-2 till slut. Ingen skugga över Bollnäs såklart, men ingen hade nog tyckt det varit orättvist med delad poäng i SBB Arena ikväll.

Nu väntar ett uppehåll på ca två veckor. Broberg har en positiv känsla med sig in i uppehållet trots förlusten ikväll. Det finns inga lätta matcher, men Brobergs kvarvarande spelschema är inte det tuffaste. Med dagens spel (och komplett lag) finns inte kval på kartan, men jobbet ska göras och alla matcher ska spelas. Men känslan är ändå positiv! Vi ses på familjedagen 27 januari mot Rättvik. Kom ihåg att det är fri entré, så ta med någon som inte brukar gå på bandy!