Match mot Villa Lidköping BK

Krigarinsats mot Villa!

Publicerades den 9 januari 2024 21:30

David Hansen    

Vilken krigarinsats! Vilken match! Vilket lag! Glöm insatsen senast i Västerås, det kan inte ha varit Broberg som var där nere på trettondagsafton. För det Broberg vi fick se idag var ett helt annat lag, ett lag med stark offensiv och en kämpaglöd som inte visats på länge. Matchen slutade 4-4 och det känns som en vunnen poäng om man ser det inför matchen. Men som matchen gestaltade sig hade det lika gärna kunnat varit en seger ikväll.

Brobergs säsong och tabelläge har lämnat mer att önska, av kända orsaker. Lägg därtill förändringarna i ledningsstaben, så förstår ni att det varit allt annat än arbetsro för ”Gurt”. Men såsom Broberg kom ut ikväll. Det var full fart och en inställning som visade en oerhört stark lagmoral.

Broberg tog ledningen på ett friläge där Daniel ”Popa” Jonsson hittade Jonas Engström som satte ettan. Villa kvitterade, men strax före halvtid återtog Broberg ledningen. Återigen ett friläge, men denna gång var det Robin Öhrlund som spelade fram sin broder Jesper. En uddamålsledning som även blev halvtidsresultatet. Målfattig första halvlek, men tillknäppt? Nej, verkligen inte. Det spelades en offensiv och underhållande bandy, och båda lagen hade kunnat göra flera mål ytterligare.

Villa kvitterade till 2-2 när knappa timmen var spelad, och hade fler chanser innan och efter målet. Därför var det oerhört förlösande när Jonas Engström och Jesper Öhrlund i samarbete låg bakom ledningsmålet till 3-2.

Christoffer Edlund. Någon som hört talas om honom? Jo, det är ju som bekant en av Sveriges bästa bandyspelare. Och det var han som (tillsammans med målvakten Thimfors) räddade Villas poäng ikväll. Först friläge till kvitteringen 3-3 och sedan kvitteringen till 4-4 på hörna (hopslag och inte hörna anser nog de flesta) i matchens slutskede. Men mellan dessa mål var Jonas Engström framme med 4-3.

Broberg var uträknade och domedagsprofeterna i Facebooks kommentarsfält hade förberett sig på kval och sedan spel i allsvenskan nästa säsong. Nu är ju givetvis inget klart p.g.a. poängen ikväll, men på det sätt Broberg spelade ikväll finns ingen anledning till någon större oro. Ikväll var det det Broberg vi känner igen. Och med kvällens spel går ingen, inte ens Sveriges bästa bandylag Villa, säker.

En match kvar innan uppehållet, Bollnäs borta på fredag. En riktigt tuff match där det krävs en toppinsats igen för att ha chans på poäng. Men det är absolut inte omöjligt! Vi ses i Bollnäs!

Huvudpartners

Samarbeten