Match mot IK Sirius

Förlust mot Sirius

Publicerades den 3 januari 2024 21:50

Anders Jansson

Det blev en blytung förlust hemma mot Sirius på onsdagen. Det var Broberg som tog ledningen men Sirius som tog med sig poängen när. Matchen slutade 3-6 efter 1-2 i halvtid.

Broberg skulle försöka resa sig efter den tuffa förlusten borta mot Edsbyn dagen före nyårsafton. På förhand såklart en otroligt viktig match, som såklart alla matcher är nu. Men det börjar hårdna nere kring strecken så nu är varenda poäng man kan kriga till sig livsviktig. Idag visade det sig också att Broberg skulle få klara sig utan Edvin Wigren (sjuk) och de sedan tidigare skadade Martin Söderberg, Tatu Ässämäki och Hampus Lindén. I Wigrens frånvaro kom återigen Magnus Fryklund in i truppen och också in på liberoposition.

Broberg inledde matchen på ett bra sätt. Man prioriterade defensiven och lät Sirius ha det mesta av bollinnehavet och försökte själv sticka på kontring när läge fanns. Jaakko Hyvönen stack iväg på en egen kontring i den 14:e minuten och avslutade en fin aktion med att flippa bollen i mål till 1-0. En ledning som sen stod sig till den 34:e då Albin Thomsen kvitterade efter ett inspel från kortlinjen. Bara ett par minuter senare vek Jesper Öhrlund in i straffområdet från vänsterkanten och blev totalt kapad av Anton Anderssons händer, som inte var i närheten av boll. Solklar straff tyckte nog alla där, utom de tre med neutrala tröjor. Istället kunde Albin Thomsen trycka upp 2-1 i första halvlekens absolut sista händelse.

Ungefär fem minuter in i andra halvleken ökade Sirius på till 3-1 genom Ted Bergström och Broberg tog en tidig timeout. Man försökte vrida vända för att hitta fram till nåt men känslan var ett det sista lilla saknades. Sirius ökade till 4-1 i 69:e minuten och många trodde nog att tåget gick här. Men Fritiof Hagberg klev fram med ett överraskande långskott som satt fint till 4-2  i den 75:e minuten och det målet gav Broberg mängder av energi. Helt plötsligt hittade man vägar igenom och kort efter reduceringsmålet sågade man sig igenom innan chansen dök upp för Philip Flodstam och sedan för Jesper Öhrlund som inte fick träff på returen i det öppna läget. Men 4-3 kom kort därpå ändå när Jaakko Hyvönen höll sig framme och slog in en retur i den 78:e minuten. Då var det Sirius som kände sig tvingade att ta timeout. Forceringen kom av sig en aning efter det. I en sekvens någon minut senare kändes det också som att det hela avgjordes definitivt. Jesper Öhrlund blev avblåst för vad som kändes som en ytterst tveksam offside och i sekvensen efter blev Karl Tagesson utvisad. Detta fylldes på med en hörna för Sirius som man kunde göra 5-3 på och loppet kändes kört. I slutskedet kom också 6-3 för Sirius som också blev slutresultatet.

Det som såg ut att kunna bli en härlig vändning för en kort period, blev alltså en ny förlust. Broberg hittade energi i samband med Hagbergs reducering men lyckades inte hela vägen in i kaklet att vända på det. Sett till hela matchen går det väl inte att säga så mycket om att Sirius vinner matchen egentligen. Broberg gör ingen skinande insats. Men man ska också komma ihåg att man absolut inte befinner sig i ett läge där det på nåt sätt är enkelt att plocka fram sina bästa förmågor. Det börjar bli lite prekärt nere kring kvalstrecket nu. Nu väntar närmast Västerås borta på fredag. Därefter Villa hemma och Bollnäs borta under nästa vecka, innan serien tar ett två veckor långt uppehåll för de avslutande fem omgångarna.