Publicerades den 26 december 2023 17:45

David Hansen

Annandagen. Bandyfinalen må ursäkta, men det är Annandagen som är bandyns verkliga högtidsdag. Broberg och Sandviken har bildat ”Annandagspar” länge nu (bortsett från åren när Ljusdal spelat i högsta serien) och lagen har relativt jämn statistik, även om Broberg haft viss fördel de senaste åren.

Sandviken och Broberg har också haft helt olika första halva på serien. Sandviken som kanske tagit några fler poäng än förväntat. För Broberg är läget som bekant motsatt, framförallt p.g.a. skador och sjukdomar. Något som lett till att Magnus Fryklund fick göra comeback i dagens match.

Första halvleken inleddes jämnt. Det fanns chanser åt båda hållen, men det var Broberg som tog ledningen. Jesper Öhrlund satte ledningsmålet.

Ju längre halvleken led, ju mer tog Sandviken över. Broberg satsade hårt på försvarsspelet, men Sandviken var något vassare än ”Gurt” på det mesta i den första halvlekens andra halva. Laget gick också upp från 0-1 till 3-1, vilket ledde till att matchen såg ut att gå hemmalagets väg.

Broberg kom ut som ett helt nytt lag i den andra halvleken. Söderhamnarna skapade flera riktigt heta lägen i den andra halvlekens inledning. Till slut letade också sig bollen in, efter mål av Jaakko Hyvönen. Sandviken återtog dock tvåmålsledningen strax därefter, och matchen hade återigen en stor uppförsbacke.

Broberg kom dock tillbaka i matchen ännu en gång. Och spelmässigt var matchen i den andra halvleken riktigt jämn, kanske viss fördel Broberg. Laget både reducerade och med cirka tio minuter kvar kom kvitteringen efter en kanoninsats från Jaakko Hyvönen som hittade Fritiof Hagberg.

Sandviken gick för segern, men Max Bergström svarade för flertalet riktigt svettiga räddningar. Även om Hannes Edlund satte 5-4 hade Broberg långt ifrån gett upp. Bära eller brista, full fart framåt! Men som ofta när man satsar framåt öppnar det upp sig bakåt, och 6-4 kunde noteras i protokollet. Givetvis rätt beslut ändå att gå för kvitteringen.

Broberg gjorde en bra bortamatch idag och förtjänade åtminstone en poäng. I Martin Söderbergs frånvaro var det framför allt Jaakko Hyvönen och Jesper Öhrlund som klev fram i offensiven. Och Max Bergström visade återigen i målet vilken grym målvakt han är.

Ny match hemma på torsdag. En otroligt viktig sådan mot Motala. Där behövs två poäng, så enkelt är det!