Match mot Bollnäs GIF

Inte ens nära

Publicerades den 24 februari 2023 20:55

David Hansen    

Broberg var aldrig ens nära ikväll. Bollnäs, laget som så sent för ett år sedan spelade negativt kval och var på näppen att åka ur, är nu klara för semifinal efter tre raka segrar mot Broberg. En fantastisk bedrift av Bollnäs. Men Broberg kom inte in i matchen i denna kvartsfinalserie tyvärr. Underbetyg rakt igenom. Bollnäs vann kvällens match med 7-0.

Bollnäs chockstartade med ett tidigt hörnmål. Hemmalaget var vassare och det märktes inte att Broberg var laget som spelade med kniven mot strupen. Och innan ens kvarten hade spelats stod det 2-0.

Spelet avmattades något, men stundtals glimrade Broberg till. Men det var alldeles för korta stunder för att vända matchen. Istället kom 3-0 strax innan halvtid och uppförsbacken kändes enorm.

Såsom den första halvleken slutade började den andra. Bollnäs utökade sin ledning till 4-0 och ingen tendens över huvud taget fanns till vändning. När Bollnäs sedan gjorde 5-0 tog Broberg sin Time Out för att greppa det sista halmstået. Men istället blev det både 6-0 och 7-0. Och säsongens kanske sämsta match var ett faktum. Och ett riktigt tråkigt avslut för bandynestorn Jonas Nygren, en av de som betytt absolut mest för Broberg under 2000-talet. Han, om någon, hade förtjänat att få avsluta med något större än ännu ett uttåg i kvartsfinal.

Det som på förhand såg ut som en jämn kvartsfinalserie med full potential till semifinal eller åtminstone fem matcher, blev något helt annat. Brobergs insats totalt sett över denna kvartsfinalserie är långt ifrån godkänd. Inte ett enda spelmål på 270 minuter bandy, då går man inte vidare helt enkelt.  Nu är säsongen över och det gäller att ladda för nästa. Men just nu måste det få finnas utrymme för besvikelse.

Huvudpartners

Samarbeten