Första kvarten gick till Bollnäs efter jämn match

Publicerades den 20 februari 2023 21:06

Broberg Bandy

Äntligen dags för kvartsfinal och hälsingederby mot ärkerivalerna Bollnäs. Förhoppningarna och förväntningarna på kvällens match var stora från supporterhåll. Kvartsfinalserien känns på förhand som en ganska öppen historia.

Det blev också en jämn tillställning som väntat som inte avgjordes förrän under matchens sista tio minuter. I den första halvleken fick vi bara se ett slumpartat mål som gjordes av Bollnäs Saku Hämäläinen. Matchen var jämn med två lågt stående lag som inte bjöd på mycket.

I den andra halvleken fick Broberg utdelning på hörna i den 68 minuten genom Jonas Engström som ersatte den för kvällen sjuke Jesper Öhrlund. Kul för Engström att få göra mål igen med en riktig bomb upp i nättaket! Efter målet spelade Gurt riktigt bra och i matchens 80:e minut kom den mest omdiskuterade sekvensen i matchen; Robin Öhrlund blev upphakad och neddragen i straffområdet efter att ha snurrat upp bollnässpelarna hela vägen från egen planhalva. Solklar straff ansåg de flesta gulsvarta på plats men domare  Jokinen valde att fria. 1-2 till Broberg i det läget hade kunnat väga över till Gurts fördel, för i det läget hade man bra tryck på giffarna. Istället blev det hemmalaget som gjorde 2-1 när en boll efter att ha studsat på ett antal benskydd hamnade hos en fristående Hasse Andersson som rullade in ledningsmålet för Bollnäs. När sedan hemmalaget utökade ledningen på hörna två minuter senare var matchen avgjord. På övertid gjorde man också 4-1 på hörna men det var mer av kosmetisk betydelse.

Som sagts tidigare en väldigt jämn match spelmässigt där Bollnäs till slut vann på att man var mer effektiva i de lägen som bjöds. Broberg gör en väldigt bra match försvarsmässigt där Giffarnas första två mål är väldigt slumpartade och inte mycket att göra åt. Max Bergström stod för en topprestation i målet och kunde inte lastas för något av baklängesmålen. Framåt var det svårt att hitta riktigt bra lägen för forwards då ett väldigt försvarsinriktat Bollnäs inte bjöd på några ytor.

Se HIGHLIGHTS från Kvartsfinal 1 på Elitserien Live

Det viktigaste i ett slutspel är att släppa den senaste matchen och fokusera på nästa vilket vi gör nu. Alla till Helsingehus Arena nu på onsdag då vi ska utjämna matchserien med en vinst!