Match mot Vetlanda BK

Kvartsfinalklart efter storseger mot Vetlanda!

Publicerades den 11 februari 2023 09:15

Anders Jansson    Ingemar Persson

Broberg gjorde definitivt det man skulle när man blåste över Vetlanda på bortaplan och kunde vinna med hela 8-2 efter en stark andra halvlek. Martin Söderberg återigen fyramålsskytt i sin återkomst och Broberg är klara för kvartsfinal!

En på förhand extremt spännande och oviss sista omgång i Elitserien. För Brobergs del var förutsättningarna ganska enkla eftersom man hade allt i egna händer. Seger mot Vetlanda och kvartsfinal skulle vara säkrad. Även om ett kryss också hade räckt, men det kunde man inte vara säker på innan. Broberg brukar ha svårt nere i Vetlanda och det var svårt att på förhand sia om vart matchen skulle ta vägen. Men Broberg fortsatte på den vägen man hittat på slutet med att sätta defensiven och även ikväll blev det bara två insläppta mål. En jämn första halvlek där det ändå var Broberg som styrde, var känslan. Det dröjde 32 minuter innan man spräckte nollan när Martin Söderberg petade in en hörnretur efter Robin Öhrlunds avslut. Hemmalaget kvitterade ett par minuter senare genom Filip Bringe med ett skott utifrån. 1-1 i halvtid men med ett litet övertag spelmässigt och chansmässigt för Broberg. En halvlek man var relativt nöjda med.

I inledningen av den andra kom Vetlanda ut något starkare, men Broberg fredade sig bra. Och när Jaakko Hyvönen revs ner i straffområdet med straff som följd i den 57:e minuten blev det startskottet för en snabb målkavalkad för Broberg. Martin Söderberg satte först dit straffen för 2-1. Strax därefter bombade Jaakko Hyvönen upp 3-1 i det högre krysset från nära håll. Martin Söderberg följde upp med 4-1, frispelad av Jesper Öhrlund och Anders Erikanders satte 5-1 med ett slagskott efter en egen uppåkning längs vänsterkanten. Robin Öhrlund skickade till sista in 6-1 på vänsterhörna. Och klockan stod nu på 65:49. Broberg gick alltså från 1-1 till 6-1 på lite drygt åtta minuter. Och här kändes matchen avgjord. Broberg ökade också på till både 7-1 och 8-1, först genom Robin Öhrlund och sen genom Martin Söderberg, ännu en gång i friläge efter assist från Jesper Öhrlund. Vetlanda fick sedan in 8-2 i slutskedet, som också blev slutresultatet.

Ramstark insats av Broberg som har hittat rätt på slutet i sitt spel. Defensiven har fungerat över hela banan vilket också visar sig på antalet insläppta mål. Endast sju insläppta i den 4 senaste matcherna. Och 19 mål producerade framåt. Oerhört starkt att åka ner till Småland och svara för den här typen av insats när det är skarpt läge för att nå kvartsfinal. Men nu är vi där! Och när slutspelsvalen senare gjordes i direktsänd radio tror jag ingen brobergssupporter blev besviken när det var Bollnäs tur att välja och valet föll på Broberg. Vi har alltså ett stekhett hälsingederby i kvartsfinal och mycket talar för lapp på luckan i båda arenorna nu, skulle jag vilja påstå. Det hela startar i Bollnäs, måndag den 20:e februari och rullar sen vidare på hemmaplan onsdag den 22:a februari och Bollnäs igen den 24:e februari. Eventuell fjärde och femte match är sedan den 27:e februari respektive 1 mars.

Supporterbussar kommer givetvis rulla till Bollnäs. Kontakta Kustgardet genom att klicka här för att anmäla dig till dessa. Eller sms:a 076-942 33 72.