Match mot IFK Motala

Viktiga poäng bärgades ikväll

Publicerades den 7 februari 2023 21:37

Broberg Bandy    Ingemar Persson

Kvällens seger hemma mot IFK Motala innebar att Broberg tog ett skutt upp till den så viktiga sjätteplatsen vilket man haft som målsättning inför säsongen.

Matchen blev en rysare som förväntat och det var inte förrän Jesper Öhrlund bökade in bollen i samband med en hörna i 86:e minuten som hemmasupportrarna kunde andas ut.

Broberg hade bra fart från början och ägde mycket boll, det var dock svårt att komma till riktigt vassa avslut mot ett lågt stående Motala. Efter dryga halvtimmen lyckades till slut Rasmus Linder hitta ett hål i den blåa försvarsmuren med ett skott i vänsterläge. Motala var dock inte ofarliga utan man skapade ett antal chanser i omställningarna. Närmast var Jonas Enander som skulle raka in en retur efter ett stolpskott utifrån, men som ett mirakel studsade Max Bergström upp från liggande läge och gjorde en enhandsräddning!

Broberg höll 1-0 till pausvilan och det kändes ändå rättvist sett till bollinnehav och chanser. Man satte verkligen defensiven i första hand och bjöd inte bortalaget på mycket.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt som första slutade, mycket bollinnehav för Gurt och defensivt släpptes det inte till mycket. Fartspelarna Robin Öhrlund och Jaakko Hyvönen körde mycket och Motala hade väldigt svårt att få grepp på dessa två. Tvåan kom också för hemmalaget på ett liknande sätt som första målet då Jonas Nygren som för övrigt gjorde en riktigt bra insats ikväll hittade en lucka och prickade in 2-0 ur högerläge. 3-0 genom Robin Öhrlund var kvällens snyggaste balja, då Hyvönen tråcklade sig igenom Motalas vänsterförsvar och serverade Robin som elegant styrde in bollen i mål från nära håll.

Motala tog timeout i den 73 minuten och gjorde ett sista försök att vända matchen. Man lyckades skapa nerv igen när Albin Bjerkegren dundrade in 3-1 på hörna otagbart i nättaket. Det blev lite sämre spel en kort stund men Gurt redde ut det och som sagts i inledningen fick nr 92 sista ordet och en dunderviktig seger kunde bärgas.

4-1 till slut och en rättvis seger där hemmalaget visade prov på väldigt stort tålamod och inte gick bort sig i desperation över att göra mål. Man malde ner Motala metodiskt och skapade en hel del målchanser under hela matchen. I andra halvlek fanns det flera lägen att utöka ledningen med bl a ett ribbskott. Målvakt Max Bergström måste också nämnas extra, dom gånger som Motalaspelarna lyckades komma igenom stod han alltid i vägen och förutom fantomräddningen i första var han i stor grad bidragande till segern.

Nu väntar Vetlanda på bortaplan i en direkt avgörande kamp om den så åtråvärda sjätteplatsen och i och med kvällens seger har Gurt gett sig själva chansen att säkra den i sista omgången.