En insats som förtjänade poäng

Publicerades den 4 februari 2023 12:36

David Hansen

Två lag i behov av poäng för att säkra topp 6. Ett hälsingederby. Där hade vi förutsättningarna inför Edsbyn-Broberg. Broberg, som låg en poäng före Edsbyn i tabellen, kom till spel utan Jonas Nygren och Jonas Engström. Även Martin Söderberg saknades större delen av match p.g.a. insjuknande under kvällen.

Broberg satsade en stor del på defensiven inledningsvis. Det var tydligt att “Gurt” inte ville ge bort något i denna match, utan tog allt på fullt allvar. Laget tog också ledningen tidigt i matchen, Robin Öhrlund på hörna. Och därefter stod matchen något och vägde, även om undertecknad med “gul synvinkel” vill säga viss fördel för Broberg. En första halvlek att vara nöjda med spelmässigt, därför kändes det mindre roligt när kvitteringen 1-1 är det sista som händer innan halvtidsvilan.

Edsbyn hade sina bästa perioder i den första halvan av den andra halvleken. Laget gick upp i en ledning med 2-1, men var på intet sätt överlägsna. Nej, matchen var fortsatt väldigt jämn och Broberg hade mängder med chanser att kvittera. I slutet av matchen duggade kvitteringschanserna väldigt tätt och det var marginalerna emot Söderhamnslaget många gånger när bollar dansade på mållinjen. Men det ville sig inte och hemmalaget Edsbyn tog en, för dem, mycket efterlängtad seger. För Brobergs del gäller det att ladda om inför matcherna mot Motala och Vetlanda i serieavslutningen. Seger i dessa två bör andå topp 6 vara fullt realistiskt.