Publicerades den 25 januari 2023 21:30

Broberg Bandy    Bengan Arvelin

Äntligen var det dags för Elitbandy igen i Helsingehus arena efter landslagsuppehållet.

Extra kul detta uppehåll var att Broberg hade 4 representanter i 3 landslag, det var inte igår!

Avbrottet har varit bra för Gurt som kunnat träna på bra och fått tillbaka alla spelare som varit sjuka eller skadade. Tränare Skarps kunde således matcha bästa möjliga lag i omstarten. Att alla är tillbaka är viktigt med tanke på Bif´s tuffa avslutning. Först ut som motståndare var Gurkorna från Västerås, sen väntar två helsingederbyn på bortaplan, Motala hemma samt avlslutning borta mot Vetlanda.

Onsdagskvällens match började på bästa sätt för hemmalaget då Jonas Nygren gjorde 1-0 på hörna efter 7 minuter. Broberg spelar också väldigt bra under denna del av matchen, ett tajt  och disciplinerat försvarsspel över hela banan som gör att VSK inte skapar mycket under matchens första del. Magnus Joneby bankar in 1-1 i nättaket på hörna i 21 minuten och matchen är helt jämn. Under den sista delen av halvleken har Broberg sämre flyt i spelet och Västerås gör både 1-2 och 1-3. Spelmässigt en jämn halvlek och känslan är ändå att Gurt har möjlighet att vända detta i andra.

Andra halvleken börjar lovande med mycket bollinnehav och hemmalaget trycker på för att utjämna. Spelet böljar en del och inget av lagen släpper till något bakåt. I detta läge kan matchen gå i vilken riktning som helst och något individuellt misstag kommer att avgöra. Så blir det också, efter 2 rejäla bjudningar i minut 61 och 63 står det plötsligt 1-5 istället för 2-3. Ett litet hopp tänds i minut 67 när Jaako Hyvönen gör 2-5 efter ett inspel från Jesper Öhrlund, det slocknar dock lika fort när Vsk gör 2-6 en minut senare. Robin Öhrlund får avsluta hemmalagets målskytte när han på skott utifrån som Henrik Kjellson tappar in gör 3-6. Västerås gör 3-7 genom Joel Engström i 76 minuten och i det läget börjar hemmapubliken söka upp fåtöljerna hemma för att kolla handboll istället.

Sett till matchbilden tycker jag inte siffrorna speglar matchen riktigt. Det är två perioder i matchen som avgör , slutet av första halvlek och mitten av andra då man bjuder Vsk på alldeles för enkla mål. Västerås sätter defensiven i första hand denna kväll och gör det väldigt bra och utnyttjar Brobergs misstag. Bif måste också vara effektivare i avsluten om man skall slå lag som Vsk.

Nu stundar derby mot Giffarna i deras nya hall, flera bussar från Söderhamn är på gång! Nu åker vi dit och sjunger hem en seger till Gurt och glömmer denna kväll.