Torsk på ”Studan”

Publicerades den 14 januari 2022 19:45

David Hansen

Nej, nej, nej! Det blev ingen bortaseger mot Sirius. Broberg har haft svårt på bortaplan i år och genom tidigare år även svårt på Studenternas. Lägg därtill en knappt spelbar is, så var förutsättningarna knappast optimala.

Men Broberg är på papperet ett betydligt bättre lag och ska, liksom på hemmaplan, kunna avvärja Sirius. Men så icke, Sirius vann enkelt och fullt rättvist med 5-2.

Första halvleken var jämn med ett varsitt mål för lagen. Broberg kan på intet sätt vara nöjd med halvleken, bortsett från inledningen kanske som var godkänd. Men samtidigt var den första halvleken ljusår bättre än den andra.

Ja, vad var det som hände? Den andra halvleken hann knappt starta innan Sirius tog ledningen. Och även om Broberg glimrade till ibland, så var laget faktiskt aldrig nära att kunna hota Sirius om segern. All heder till hemmalaget som gjorde en bra match utifrån förutsättningarna. Men Broberg kan betydligt bättre än så här, och detta är en match som ingen i laget kan vara nöjd med (även om ett fåtal enskilda spelare kan få godkänt).

Nya tag efter uppehållet. Tabellen är fortfarande väldigt jämn och alla möjligheter finns fortfarande.