Broberg kryssar vidare

Publicerades den 10 januari 2023 21:14

Broberg Bandy    Ingemar Persson

Broberg börjar matchen bäst och har det mesta av bollinnehavet.

Efter 10 minuter leder Broberg välförtjänt med 2-0 efter ett hörnmål av Martin Söderberg och en fantastisk soloprestation av Jonas Nygren.  Vänersborg spelar upp sig och halvleken slutar helt jämnt 3-3, vilket speglar dom första 45 minuterna ganska väl. Martin blir tvåmålsskytt när han sätter 2-3 till Gurt på hörna.

Andra halvleken startar hemmalaget bäst och Broberg drabbas av en utvisning redan efter 2 minuter, det utnyttjar Vänersborg och tar ledningen för första gången i matchen genom Robin Lundqvist. Jesper Öhrlund utjämnar för Broberg på hörna i den 60 minuten och matchen är fortsatt helt jämn målmässigt. Vänersborg återtar ledningen genom Ilja Gratchev som får skjuta in den från nära håll. Återigen kvitterar Gurt på hörna och det är Robin Öhlund som är målskytt denna gång. Halvleken utjämnas även spelmässigt och det är målchanser och utvisningar åt bägge håll. Sista delen av halvleken tar Broberg över något men spelet är väldigt böljande och utgången känns helt oviss. Broberg får avsluta matchen med en man mindre på plan då Anders Erikanders blir utvisad med ca 10 min kvar. Det blir inga fler mål i matchen utan den slutar 5-5 vilket är Gurts sjunde oavgjorda match för året.

Jag tycker ändå att Broberg var närmast seger med tanke på avslutningen av matchen då man trycker ned Vänersborg ganska rejält och skapar en hel del chanser, samtidigt är det ändå en viktig poäng som man får med sig hem till Söderhamn. IFK hade också kunnat vinna och det hade heller inte varit helt oförtjänt sett till den första delen av andra halvlek. Hörnskyttet ser fortsatt fint ut med tre fullträffar denna kväll och det kan bli helt avgörande i den fortsatta jakten på en topp 6 placering.

Ny tuff bortamatch mot Sirius redan nu på Fredag och vi hoppas att alla Söderhamnare i mälarområdet kommer och hjälper Kustgardet att heja fram Gurt till en seger på Studan!