Match mot Frillesås BK

Säker seger på familjedagen

Publicerades den 7 januari 2023 19:55

David Hansen

Efter två raka oavgjorda matcher blev det åter en seger för Broberg när Frillesås besökte Söderhamn under lördagen. En lördag som inramades med en fantastiskt trevlig familjedag som alltså avslutades med en stabil Brobergsseger med 6-2.

Broberg gick i den första halvleken upp i en stabil ledning. Det var full kontroll på tillställningen från hemmalagets sida och halvtidssiffrorna skrevs till 4-1. Faktum var att hemmalaget hade en kassaskåpssäker fyramålsledning redan efter dryga halvtimmen spelad och gästerna från Halland hade inte mycket att sätta emot.

Nåväl, stabila ledningar har inte varit säkra och stora underlägen har inte varit förlorade matcher. Lite så har Broberg anno 22/23 faktiskt sett ut. Dock inte ikväll, för Broberg gav aldrig Frillesås en chans att komma in i matchen. Visst, de kom närmare i målprotokollet och Max Bergström svarade för en straffräddning. Men närmare än så kom aldrig gästerna och hemmasegern blev till slut stabil. Gästerna något bättre i andra halvleken än i den första, men ändå aldrig nära att hota Broberg. En väldigt stabil seger och två viktiga poäng.

Nu väntar två bortamatcher där det finns mycket goda chanser att inkassera säsongens första bortaseger. Först Vänersborg på tisdag och sedan Sirius på fredag. I Söderhamn ses vi nästa gång den 25 januari (årets mest efterlängtade löningsdag?) då Västerås kommer på besök.

Förresten! Tvivla aldrig på var bandyns centrum ligger. Alla tre hälsingelagen i Broberg, Bollnäs och Edsbyn ligger för tillfället på kvartsfinalplats. Hälsingebandyn står sig stark, och trots den rivalitet som finns mellan klubbarna är det ändå roligt att se att bandyland är lika med Hälsingland!