Match mot Gripen/Trollhättan

Broberg stod för makalös vändning

Publicerades den 30 december 2022 22:45

David Hansen    

Matcherna mot Gripen har varit märkliga. På bortais tappade Broberg en säker 4-1 ledning och förlorade, ikväll vände man ett 0-5 underläge till 5-5 och räddade en poäng som kan vara avgörande i den tighta tabellen.

Matchen fram till den 73 minuten var ganska enformig. Broberg hade mycket boll och GT försvarade sig med modell handbollsförsvar, vilket man gör väldigt bra. Trots Brobergs spelövertag rullar målen på för Gripen. Bortalaget spelar mycket på motståndarnas misstag och anfallen kommer ofta på kontringar. Hemmalaget har också svårt att hitta något riktigt flyt i spelet, det ser långsamt ut och det är en hel del felpassningar och osynkat överlag. Gurt vaskar fram en hel del hörnor som är riktigt farliga men målen uteblir.

I matchminut 73 vänder det och Broberg lyckas med allt det som inte fungerat tidigare under matchen. När Adam Wijk gör 1-5 på volley i samband med hörna lossnar allt. Jeppe Öhrlund bankar in 2-5 på hörna kort därefter. 3-5 rullar brorsan Robin Öhrlund in efter att man snurrat upp hela GT försvaret med ett antal snabba pass och Jonas Nygren är den som serverar Robin. 4-5 gör Jaakko Hyvönen efter en makalös soloprestation där han åker slalom genom hela Gripenförsvaret och sätter upp den i maskorna. Tatu Ässämäki avslutar kvällens målskytte efter ett långskott i högerläge och den förlust som såg ofrånkomlig ut hade plötsligt vänts till ett oavgjort  resulterat och en vunnen pinne.

Scenförändringen som ägde rum i slutet av matchen var oerhört spännande att bevittna som åskådare. Passningsspelet blev mycket snabbare och därmed skapades också luckor i GT´s försvarsmur. Två mål kom också på hörna eller hörnretur vilket man gjort sig förtjänt av efter att ha vunnit hörnstatistiken med 14-2 vilket också vittnar om spelövertaget man hade. Gripen hängde inte alls med när Gurt skruvade upp tempot några snäpp i slutet och 6-5 hängde i luften, närmast att avgöra var Jesper Öhrlund som sköt i burgaveln från nära håll.

Efter hur matchen utvecklades så får man vara glad över en vunnen poäng. Gripen är ett svårspelat lag som tom Villa hade problem att bryta ned. Man spelar väldigt defensivt och spelar ofta på eller över gränsen för det tillåtna.

Nu hoppas vi på nya poäng mot Bajen innan vi träffs på Helsingehus Arena den 7 januari för att heja fram Gurt till seger mot Frillesås.

Lill-Gäddan

Huvudpartners

Samarbeten