Match mot Villa Lidköping BK

Villa numret större

Publicerades den 29 december 2022 08:50

Anders Jansson    Ingemar Persson

Att åka till Lidköping och möta Villa är nog just nu det svåraste som går att göra inom bandyvärlden. Broberg stod upp bra i den första halvleken men orkade sen inte utmana hela vägen in i kaklet och slutresultatet skrevs till 8-2 till hemmalaget.

En på förhand väldigt svår uppgift blev inte heller lättare av att Broberg saknade både Martin Söderberg och Robin Öhrlund i kvällens match. Utöver dessa saknades fortsatt även Jesper Thyrén, Anders Erikanders och Hampus Lindén. Vill rivstartade och gick ifrån till 3-0 under matchens första 20 minuter. Känslan var dock ändå att Broberg var hyfsat med i matchen och man vaskade fram ett par lägen. Reduceringen kom också i den 33:e minuten när Fritiof Hagberg hittade rätt med ett skott ur högerläge. Jesper Öhrlund fick några minuter senare chansen från straffpunkten sedan Tatu Ässämäki blivit nerdragen. Straffen satt säkert i mål och Broberg var med målmässigt igen. Resultatet stod sig till halvtid och Broberg var nog hyfsat nöjda med sin första halvlek.

Dessvärre hann det bara passera drygt en minut innan Christoffer Edlund ökade på hemmaledningen till 4-2 och och det var inte riktigt den starten på andra halvlek som Broberg behövde för att kunna fortsätta hävda sig i matchen. Hemmalagets mål trillade sedan in med jämna mellanrum till slutresultatet 8-2. Broberg stack upp och hittade en del lägen som hade kunna resultera i mål, men orkade inte riktigt hota det starka hemmalaget. Inte mycket att säga om den här förlusten egentligen, Villa har en annan nivå än alla andra lag i den här serien och ska man kunna hota behöver man få till en riktig fullträff.

Nu väntar närmast Gripen hemma på fredag i ännu en viktig match i den väldigt tajta serien.