Publicerades den 17 december 2022 21:32

Broberg Bandy

En på förhand riktigt tuff bortamatch väntade Broberg på Lördagskvällen.

Gripen/ Trollhättan som stod för motståndet måste anses som en av dom bästa nykomlingarna på flera år. GT har också värvat hårt inför säsongen och hittills har man gjort det riktigt bra.

Broberg inleder matchen bra och redan efter 25 minuter har bortalaget tagit ledningen med 0-3. Första målet gör Robin Öhlund på egen hand där han åker upp med bollen och avslutar med ett välplacerat långskott ur högerläge. Tvåan bombar Martin Söderberg in från nästan samma läge som Robin. Även trean ligger Robin bakom då han rundar försvaret och serverar Fritiof Hagberg som kan rulla in den från nära håll. Gripen reducerar till 1-3 innan Martin Söderberg fastställer halvtidsresultatet till 1-4 efter en fin assist från Jaakko i ett trångt läge i straffområdet.

Broberg överlägset bättre i första halvlek med effektiva avslut och ett väldigt fint försvarsarbete med Tatu Ässämäki och Robin Redin i förgrunden.

Andra halvleken fortsätter inte med samma fina spel som den första. Gripen spelar mer aggressivt än i den första vilket resulterar i en del utvisningar som dock skulle har varit någon till, speciellt i en situation där det är slagsmål som resulterar i en utvisning för bägge lagen men upphovsmakaren Johan Skatz klarar sig från utvisning. Gripens 2-4 kommer efter en hörnvariant av Johan Esplund. När hemmalaget har två man på utvisningsbänken i den 66:e minuten finns förhoppningar om att Gurt ska avgöra matchen, men istället är spelet passivt och präglas av solokörningar. Gripen reder ut stormen och när Adam Rudell gör 3-4 på hörna med 10 minuter kvar är det match på allvar igen. När Jonas Engström blir utvisad kort efter GT¨s reducering är Broberg i rejäl gungning. Samme Rudell kvitterar på straff med 5 minuter kvar och minnena från bortamatchen mot Motala, där man också förlorade en till synes säker ledning i slutminuterna, började göra sig påminda. Gripen fullbordar vändningen när man gör 5-4 på hörna genom Johan Koch med 3 ordinarie spelminuter kvar. Broberg vaskar fram något läge till, bland annat får Jesper Öhrlund ett friläge där han skjuter ett skott mitt på målvakten. Gurt lyckas tyvärr inte vända matchen utan ännu en förlust där man haft en klar och rättvis ledning är ett faktum.

Känns som en onödig förlust där man ända till minut 80 har bra kontroll på matchen. En perfekt första halvlek med stor delaktighet följdes upp av en andra som blev mer passiv och man såg inte samma skridskoåkning som i den första.

Nu ser vi fram emot länsderbyt på annandagen i en fullsatt hemmahall då vi tar revansch mot SAIK.