Match mot IFK Vänersborg

Moralseger mot Vänersborg

Publicerades den 13 december 2022 21:55

Anders Jansson    Ingemar Persson

Matchen mot Vänersborg var målmässigt jämn hela vägen in i kaklet där Broberg hittade segermålet i matchens absolut sista sekund. En riktig moralseger för Broberg!

Broberg kom till spel efter sur förlust borta mot Motala och Vänersborg i sin tur kom med sex raka förluster i bagaget. Det var Broberg som mestadels styrde matchen och man hade bud på mål men skotten satt oftast utanför mål eller i famnen på gästernas målvakt Max Sundelius. I 30 minuter var det mållöst innan Vänersborg spräckte nollan genom Samue Baatz efter att han fått bollen till skänks efter en lyftning. Dessförinnan hade också Max Bergström hunnit med att rädda en straff. Broberg kvitterade några minuter senare när Daniel Burvall Jonsson hittade rätt med ett skott från höger. Resultatet stod sig till halvtid och känslan var att Broberg nog borde haft ledningen med någon boll sett till matchen.

I andra halvlek var det främst Broberg som satt i förarsätet och man tog också ledningen genom Jonas Engström som kunde stöta in bollen helt ren framför mål, assisterad av Martin Söderberg. Vänersborg kunde sedan inom loppet av ett par minuter både kvittera och ta ledningen genom två frilägen och lite svängdörrar i hemmaförsvaret. Broberg kvitterade i den 63:e minuten när Adam Wijk slog en passning från vänster som hittade Jaakko Hyvönen i straffområdet. Hyvönen petade bollen vidare till Jesper Öhrlund som kunde lägga in 3-3. Hemmalaget fortsatte trumma på och hade helt klart bud på ledningsmål. Därför kändes det en aning ologiskt när Vänersborg kunde återta ledningen i den 76:e minuten. Adam Wijk slog en total felpassning till Linus Hagman på mittplan. Hagman drog sig sedan nedåt kortlinjen där han fick en osannolik praktträff som satt i taket bakom Max Bergström. Matchen tuggade på innan Broberg i den 86:e minuten tog en timeout för en sista kraftsamling. Och det betalade sig. I den 89:e minuten testade Martin Söderberg med ett skott från distans i högerläge. Bollen letade sig in vid Max Sundelius högra stolpe. Det var inte Söderbergs hårdaste skott och kanske inte otagbart. Men likaväl var det kvitterat. Hemmalaget gick sedan för seger och även det skulle betala sig. I matchens sista anfall fick Martin Söderberg bollen ute till vänster där han testade med ett skott från fel håll. Skottet satt klockrent i ribban och jag hann tänka att ”jaha, vdet blev bara nära ikväll. Men Jaakko Hyvönen dök upp och rakade in returen till 5-4. Direkt efter avslag blåste sedan Pavel Silinski av matchen och en tung seger för Broberg var ett faktum.

Summa summarum var det ingen bländande match från Brobergs sida. Men det var moral och man krigade på även om det inte kuggade i riktigt och att man tog hem båda poängen kändes logiskt sett till hur matchen såg ut. Offensivt fanns det relativt gott om möjligheter medan man ofta blir lite för lätta att såra i defensiven. Men att det sedan utspelar sig som det gör i slutet av matchen går inte att klaga på. Sen kvittering och ett segermål i matchens absolut sista sekund, där man trots snabba ryck hann slitas mellan hopp och förtvivlan med Söderbergs ribbträff innan Jaakko Hyvönen dök upp och vispade in returen. Den typen av vinster kan vara nog så viktiga i förlängningen.