Match mot IFK Motala

Surtorsken i Motala

Publicerades den 11 december 2022 11:30

David Hansen

Broberg var obesegrade på bortaplan fram till 9 december denna säsong. Å andra sidan väntar laget fortsatt på första bortasegern. Tre inledande bortamatcherna denna säsong har slutat oavgjort och mot Motala såg det länge ut att bli en seger. Men Motala vände och vann med 5-4, något som får bokföras på kontot för surtorskar.

Motala tog ledningen och matchen var länge målfattig. Jaakko Hyvönen satte en hörna med halvtimmen spelad och kunde kvittera matchen. Sedan tog Broberg över helt. Gästerna var bättre på det mesta och kunde helt rättvist ta ledningen med 1-2 och sedan utöka den till 1-3. Ett resultat som såg ut att bli halvtidsresultat, men där Motala recucerade i halvlekens slutskede. Nåväl, ändå en stark avslutning på halvleken från Brobergs sida.

Den andra halvlekens inledning skiljde inte nämnvärt från den första halvlekens sista kvart. Broberg var fortsatt det bättre laget och det kändes som att laget hade koll på läget. Jesper Öhrlund satte 2-4 och det var då inte mycket som talade för annat än två poäng.

Motala, som verkar ha en konstig förmåga att få in underliga mål mot just Broberg. Lite medstuds några gånger och vips är det mål (kanske viss överdrift, men känslan från sidan får nog ändå beskrivas så). Som en blixt från en klar himmel och ställningen var 4-4. Broberg hade tappat sitt fokus och fått några oväntade mål emot sig.

När ”Gurt” såg ut att gå mot sitt fjärde raka bortakryss så var det Motala som avgjorde matchen. 5-4 och förlusten blev ett faktum några minuter senare. En match som Broberg ska vinna och skulle ha vunnit om skärpan hållits uppe.

Nu väntar en match hemma mot Vänersborg på tisdag. Observera tiden kl 18. Så hinner ni med både Lucia på morgonen och VM-semifinal efter bandyn.