Match mot IK Sirius

Klinisk seger mot Sirius

Publicerades den 8 december 2022 10:45

Anders Jansson    Ingemar Persson

Sirius blev lite av en munsbit för hemmalaget på onsdagskvällen. Efter att ha kontrollerat matchen från första minut skrevs segern till 6-1 efter tre mål från Martin Söderbergs klubba.

Gästerna Sirius har inlett knackigt och parkerar på sista plats i tabellen. Trots detta vet man att det finns mycket kunnande i Sirius och det kändes på inget sätt klart på förhand vart detta skulle ta vägen. Men Broberg, i avsaknad av Tatu Ässämäki, Erik Jonsson och Anders Erkanders, tog tag i matchen från start och släppte aldrig ifrån sig kommandot. Redan efter två minuter tog man ledningen nöär Robin Öhrlund smekte fram en fin djupledsboll till Jonas Engström som i sin tur spelade in i sidled till Martin Söderberg som kunde valla bollen i öppet mål. I den 15:e minuten ökade Jaakko Hyvönen på till 2-0 med en hörnkanon. Broberg hade sedan bud på att göra fler mål under halvleken men resultatet stod sig till halvlekens absoluta slutskede. I 42:a minuten lyfte Adam Wijk en boll mot Albin Bysell. Sirius försvar missade nedtagningen och Albin Bysell kunde sprätta in 3-0. Bara minuten senare blev Jaakko Hyvönen fälld med straff som följd och Martin Söderberg kunde dunka in 4-0 från straffpunkten. En första halvlek där Broberg hade total kontroll på matchen och fick till försvarsspelet över hela banan på ett mycket bättre sätt än tidigare. Sirius å andra sidan kom inte till alls och jag tror endast att jag noterade en räddning från Max Bergström i den första halvleken.

I andra halvlek kändes det lite som att Broberg bevakade ju längre halvleken gick. Martin Söderberg gjorde 5-0 tidigt, efter ännu ett fint anfall som startade med en riktig djupledsmacka från Adam Wijk till Jonas Ensgtröm som ännu en gång hittade Söderberg framför mål. Därefter dröjde det ända till 87:e minuten innan också 6-0 låg i målet bakom Anton Andersson. Och detta var ännu ett delikat anfall där bollen gick som på ett snöre ända från eget straffområdet, via Robin Öhrlund till Fritiof Hagberg, vidare till Jesper Öhrlund som spelade fram Martin Söderberg som i bra läge osjälviskt valde att släppa bollen läckert bakom ryggen till Rasmus Linder som skickade in 6-0. Ett otroligt vackert bandymål! Efter detta låg prio på att hjälpa Max Bergström att hålla nollan. Och det gick sånär, men tyvärr kudnde storebror Ted spräcka nollan i den 89:e minuten när han spikade slutresultatet till 6-1.

Sammanfattningsvis får vi säga att detta var en helgjuten insats från Broberg sida. Det var stabilt genom hela matchen och Sirius kunde aldrig hota. Försvarsspelert stämde över hela banan och offensivt bjöd man på ett helt gäng delikatesser till bandymål. En härlig match och en viktig seger!