Match mot Villa Lidköping BK

Utan chans mot Villa/Lidköping

Publicerades den 30 november 2022 22:00

Anders Jansson

Hemmamatchen mot Villa/Lidköping blev en historia vi nog helst ska glömma så snabbt som möjligt. Efter 1-6 i halvtid lyste slutsiffrorna 3-11 på matchtavlan efter 90 minuter.

Broberg kom till match utan både Tatu Ässämäki och Martin Söderberg, vilket gjorde att Jesper Thyrén fick göra säsongsdebut. En debut han för egen del kan vara nöjd med, sett till sin egen prestation. I övrigt fanns det inte mycket att vara nöjd över den här kvällen.

Villa tog snabbt ledningen effer en bjudning från hemmalaget. Nämnde Thyrén var millimeter från att att kvittera på vänsterhörna när bollen dansade på mållinjen men istället kunde gästerna öka på ledningen strax därpå på sin första hörna. Lite surt såklart. Villa kunde även göra 3-0 innan Broberg reducerade på straff genom Jesper Öhrlund. Så långt var Broberg med i matchen spelmässigt och hade en del energi. När Villa sedan ökade på till 4-1 försvann en stor del av den energin och sedermera ramlade även både 5-1 och 6-1 in bakom Max Bergström, som för örvigt svarade för flera fina parader.

I inledningen av andra halvlek kom hemmalaget ut med påfylld energi och reducerade också snabbt genom Jaakko Hyvönen. Man hade bud på nåt mål ytterligare innan Villa petade in 7-2 och Jesper Thyren reducerade ännu en gång till 7-3. Det kändes under andra halvlekens första 20 minuter som ett mer påkopplat Broberg och man hade gärna haft med sig nåt mål till under den här perioden. Istället blev det Villa som kunde öka på till 8-3 och var det inte kört innan så var det definitivt godnatt där. Hemmalaget tappade modet och ytterligare tre mål ramlade in bakom Max Bergström innan domare Silinski blåste av, med slutresultatet 3-11.

Ingen trevlig kväll för Broberg det här. I båda halvlekarna tappade man energin efter en stund och Villa kunde dominera. Nog för att Villa är väldigt bra, men jag tror att samtliga inblandade känner att man ska göra det bättre än såhär. Man bör kunna ta fighten betydligt bättre. Men ibland klaffar det inte och då rinner det lätt iväg när ett fullt påkopplat Villa/Lidköping står på andra sidan.