Match mot Frillesås

En poäng på Sjöaremossen

Publicerades den 25 november 2022 22:28

David Hansen

Att säga att Frillesås borta är den match på året som Broberg ser fram emot mest vore att överdriva rejält. En ofta svårspelad plats med ovissa isförhållanden och där matcherna varit något “skakiga” för Broberg genom åren. Gårdagens match bjöd ändå på helt acceptabla yttre förhållanden (men inte i nivå med inomhus i Söderhamn såklart). Matchen slutade 6-6 efter 3-3 i vardera halvlek.

Det böljade fram och tillbaka… Så var känslan större delen av matchen. Anfallen var korta, en hit och en dit. Inget av lagen byggde upp några längre anfall och Frillesås gavs ofta möjligheten att ställa om på Broberg. Något som inte var helt lyckat, sett med Brobergsögon.

Det var hemmalaget som tog ledningen, men Broberg både kvitterade och tog ledningen ganska kort därefter. Inom den första kvarten hade hela fyra mål fallit, två vardera. Värt att nämna där är Brobergs första mål som Jonas Nygren stod för flertalet delikatesser i spelet och slutligen hittade Jonas Engström framför målet. Halvleken slutade 3-3.

Knappa tio minuter in i andra halvlek gjorde Broberg ett ryck. Jesper Öhrlund svarade för två mål inom loppet av några minuter och gav gästerna en ledning med 5-3. Och här kändes det som det lutade åt Broberg. Men efter tre raka hemmamål var läget ett helt annat. Hemmalaget hade läge att gå för sin första seger för säsongen, men fick nöja sig med sin första poäng. För med två man mer på slutet kvitterade Broberg och fick åtminstone med sig en poäng.

Visst, Frillesås borta är en svår match. Men Broberg är ändå ett så pass mycket bättre lag så att man ska vinna den här matchen. Å andra sidan var det starkt att fixa en poäng där på slutet. Några extra plus idag till Rasmus Linder som i Robin Öhrlunds frånvaro (sjuk) tar ett stort ansvar, samt till Jonas Nygren som inte visar några som helst ålderstecken. (Det är få lag förunnat att ha Popa född 82 och Jonas född 83 som år efter år presterar så som om de vore 10 år yngre.)

Nästa match är hemma mot Villa Lidköping på onsdag. Är det 2022/2023 års svenska mästare som besöker oss då? Ja, i alla fall enligt de flesta “förståsigpåare”. Vi ses!