Match mot Sandvikens AIK

Oavgjort i Göransson

Publicerades den 15 november 2022 22:27

David Hansen

Sandviken mot Broberg. Två lag som kanske tagit några för få poäng hittills under serien och därmed gärna ville bokföra poäng på sitt konto ikväll. Vilket båda lagen också fick göra, nämligen en varsin poäng. Matchen slutade 4-4 efter en hemmaledning för Sandviken med 4-2 i halvtid.

Sandviken tog ledningen i den tionde minuten. Faktum är att Broberg inte hade ledningen någon gång i matchen faktiskt… Samuel Heeger fick ett friläge och förvaltade det på, för Sandviken, bästa sätt.

Friläge var ordet ja, för bara minuten därefter fick vi se en kanonfri frispelning från Robin Öhrlund till brodern Jesper som var säkerheten själv. Kvitteringen ett faktum och 1-1 kunde hängas upp på matchtavlan. Kort därefter återtog hemmalaget ledningen på hörna, innan Broberg fem minuter senare återigen kvitterade. Kvitteringen signerad Robin Öhrlund efter ett bolltapp från Sandviken på mittplan. Som så många gånger förr så bevisades hur farligt det är att tappa boll och hur snabbt dagens bandylag kan ställa om och utnyttja misstaget. Denna gång till fördel för Broberg och ett mål signerat Robin Öhrlund helt på egen hand.

Broberg hade en stolpträff som klingade ända till grindvakten på Sandvik, och det var hypernära ett ledningsmål. Ödet ville annat, och i anfallet efter återtog Sandviken ledningen. För att sedan utöka sin ledning på hörna knappa tio minuten från halvtidsvilan. Halvtidssiffrorna hade kunnat friseras något genom Jonas Engströms friläge, men en målvakt stod i vägen…

Den andra halvlekens inledning var relativt händelsefattig och det kändes som att Sandviken försökte bevaka sin ledning. Men med två man mer på plan fanns läge för upphämtning från Broberg. Och reduceringen till 4-3 kom också, genom Martin Söderberg. Som om det inte vore nog så kvitterade även samme Söderberg. En inövad (?) hörnvariant som var mycket snygg där Martin var sist på bollen.

Matchen var återigen helt jämn och det var mycket ovisst åt vilket håll matchen skulle luta. Inte något håll kanske? För slutresultatet skrevs till 4-4 och Broberg fick med sig en poäng hem till Söderhamn. Sandviken däremot får fortsatt vänta på säsongens första seger.

Ny match på fredag. Edsbyn hemma i Söderhamn. Fredagskväll och hälsingederby igen, kan det bli bätttre?