Match mot Vetlanda BK

Ännu ett kryss mot Vetlanda

Publicerades den 4 november 2022 22:10

David Hansen

För tredje säsongen i rad kryssar Broberg och Vetlanda i Helsingshus Arena. Kvällens match slutade 5-5, men handen på hjärtat måste det nog ändå anses som en förlorad poäng.

Broberg inledde matchen bäst. Laget hade flera farliga lägen och skapade sig tidigt i matchen en tvåmålsledning. En ledning som skulle kunnat vara större också, för det fanns bud på fler mål som avvärjdes skickligt av Vetlandas målvakt.

Vetlanda kom tillbaka något i matchen. De dryga 50-milen i bussen hade kanske gjort sig påminda i matchinledningen, men ju mer den första halvleken framled ju jämnare blev också matchen. Vetlanda stod för en reducering, innan Broberg direkt efteråt återskapade sin tvåmålsledning. Men alldeles i slutet av halvleken reducerade Vetlanda återigen, då genom deras kanske för dagen bästa spelare i Joakim Andersson (som Broberg flera gånger hade svårt att bemästra).

Tio minuter in i den andra halvleken var tvåmålsledningen återigen ett faktum, för tredje gången i matchen. Och denna gång skulle den väl ändå hålla? Broberg hade betydligt mer bollinnehav än gästerna och kändes spelmässigt som det bättre laget. Men som bekant, det är målen som räknas och Vetlanda kom tillbaka ännu en gång. Båda lagen hade farliga lägen i slutet till ett segermål, men slutresultatet skrevs till 5-5.

Sett till 90 minuter borde Broberg vinna denna match. Laget kontrollerade spelet bättre än gästerna och kändes tyngre i sina anfall. Men ett bra målvaktsspel och en vass spelare i Joakim Andersson får nog anses vara förklaringen till varför ”Gurt” inte lyckades bärga båda poängen ikväll. Samtidigt som Broberg hade tillräckligt med lägen för att vinna, så var de berömda marginalerna heller inte på rätt sida. Nåväl, en poäng är i vart fall bättre än noll.

Ingen match på tisdag i Stockholm p.g.a. AIK:s sena utträde. Nästa match därför hemma kommande fredag. Då får vi besök av inga mindre än Bollnäs. Kan vi räkna med över 2 000 personer på läktarna?