Match mot Hammarby IF

Storseger i premiären

Publicerades den 28 oktober 2022 21:50

David Hansen    Ingemar Persson

Ett bra genrep, en dålig premiär? Efter storsegern mot Sirius i genrepet kanske farhågor fanns, samtidigt som Söderhamnskuriren skrev om Brobergs svaga premiärfacit. Men där blev det tyst på alla som kunnat tvivla efter detta, för dagens seger med 8-1 mot Hammarby var övertygande. En match där det mesta kretsade kring Broberg. Laget som vann med 8-1, domarens namn var Andreas Broberg och i Hammarby hittade vi spelaren Melker Broberg…

Den första halvleken var relativt jämn. Hemmalaget svarade för ledningsmålet, Hammarby kvitterade och strax därefter återtog Broberg ledningen genom ett brödramål av bröderna Öhrlund. Jesper målskytt och Robin assist (inte första gången vi får se denna kombination i vinter antagligen). Broberg hade varit något bättre än Hammarby i den första halvleken, men ändå inte helt 100 %.

I den andra halvleken lossnade det. Broberg lade i ytterligare en växel och Hammarby tappade en del i sitt spel. Tre hörnmål från hemmalaget och i övrigt ett säkert spel som inte gav en tillstymmelse till oro över att Broberg inte skulle avgå med segern. Hammarby, å andra sidan, har antagligen lite att fundera kring hur matchen rinner ifrån dem. De kan knappast vara nöjda med sin andra halvlek.

Riktigt kul med över 1 200 personer ikväll i Helsingehus Arena. En bra stämning i hallen (Tack för det, Kustgardet) och extra roligt med tillresta supportrar från Stockholm. Det blir alltid en extra dimension i arenan med två klackar.

Vi ses igen nästa fredag då Vetlanda kommer på besök!