Match mot Sandvikens AIK

Vilken vändning!!

Publicerades den 26 december 2022 17:30

David Hansen    Bengan Arvelin

Vilken rysare! Annandagsbandyn i Söderhamn bjöd på allt man kunde önska sig och mer därtill. Publiken fick verkligen valuta för entrépengen när Broberg stod för en upphämtning och för andra året i rad vann annandagsderbyt mot Sandviken. Dagens match slutade 6-5.

Sandviken inledde matchen bäst. Ja, rentav överlägsna Broberg faktiskt. Laget kunde helt rättvist gå upp i en tremålsledning med bud på det fjärde målet också. Det var inte mycket som talade för Broberg i det läget.

Broberg smög sig tillbaka och hämtade upp till 2-3, och hemmalaget var att räkna med på allvar igen. En kort stund vill säga, för Sandviken kopplade greppet om matchen igen med 2-4 direkt efter. Vilket också blev halvtidsresultatet.

Den andra halvleken blev annorlunda den första. Om Sandviken varit det bättre laget i den första halvleken så var den andra halvleken betydligt jämnare. Och ju längre matchen led, ju mer tog Broberg för sig i matchen.

Ytterligare en reducering, 3-4, och 3-5 direkt därefter. Och känslan var liknande som vid den förra reduceringen. Kontakt i matchen och snabb replik Sandviken, frustrerande! Men Broberg kämpade och kunde både reducera och kvittera, efter att ha marginalerna med sig vid något tillfälle.

Oavgjort och ett resultat att vara nöjd med, åtminstone i den första halvleken. Men den något ovane målskytten Adam Wijk höll sig framme och gav ”Gurt” ledningsmålet. En avslutning sedan som blev grinig, Sandviken fyllde utvisningsbänken till sista millimeter och med flera spelare mindre på plan skapades många lägen för hemmalaget. Men 6-5 stod sig och Broberg kunde inkassera en blytung seger och mycket viktiga poäng. Sandviken har inte vunnit mot Broberg varken denna eller förra säsongen i seriesammanhang!

En fantastisk annandag i Söderhamn! Och extra kul med sex olika målskyttar. Nu blir det först säsongens kanske svåraste bortamatch i Lidköping på onsdag, innan vi alla ses igen hemma i arenan på fredag. Då inleder vi nyårsfirandet med att utkräva revanch på Gripen Trollhättan. 2 087 personer idag, hoppas alla är tillbaka på fredag!