Match mot AIK

Stark insats räckte inte hela vägen i kvartsfinal 2

Publicerades den 27 februari 2022 19:40

Anders Jansson

Broberg skulle försöka kvittera matchserien och gjorde också ett rejält försök men räckte inte hela vägen och matchen slutade 3-5 och därmed 2-0 till motståndarna i kvartsfinalserien. Men det var ett tappert kämpande hemmalag som fajtades hårt och känslan var att man var värda mer, i en match där Jesper Öhrlund fick lämna i ambulans och eftersnacket mest handlade om domslut av den uteblivna varianten.

Efter den lite bleka figuren Broberg stod för i fredagens match var känslan innan match att man skulle gaska upp sig rejält. Och man gjorde det med både Rasmus Linder och Jesper Öhrlund tillbaka i laget. Inför en relativt välfylld Helsingehus Arena (1389) inledde också Broberg bra och kändes betydligt mer aggressiva än i fredagens match. Drygt sex minuter in kom också ledningsmålet när Jesper Öhrlund höll sig framme och petade in returen på Martin Söderbergs hörnskott. Matchen var fortsatt jämn och svängig och Broberg hade bud även på 2-0 när Martin Söderberg sköt klockrent i stolpen från distans 20 minuter in i halvleken. Därefter började utvisningar dugga tätt och allt blev lite ryckigt. Gästerna kvitterade genom ett solonummer av Tobias Nyberg i den 28:e minuten och samma man gjorde sen också 2-1 till AIK i den 35:e minuten och det resultatet stod sig till halvtid. Innan halvleken var slut hade vi ett långt spelavbrott efter att Jesper Öhrlund åkte på en rejäl tryckare av William Arvidsson. Tacklingen tog mot huvet och Öhrlund blev liggande orörlig på isen och läkare tillkallades. Hemmalaget och hela arenan var i upprorstillstånd i en situation där man ville se ett rött kort. Domare Kandell hittade istället tio minuter för bentackling i situationen. En bentackling han nog var helt ensam om att se i hela arenan. Jesper Öhrlund lämnade under pausen i ambulans med en hjärnskakning som följd av tacklingen. Det kändes fortsatt öppet efter första halvlek.

Andra halvlek såg ungefär lika ut den. 1-2 stod sig till 68:e minuten när Jonas Engström kvitterade, även denna gång på hörnretur efter att Söderberg avlossat kanonen. 2-2 och helt öppet var här känslan. AIK tog tillbaka ledningen i den 74:e minuten efter ett lite slumpartat mål. Och efter det kom det som nog totalt avgjorde den här matchen. Adam Wijk vickade sig runt på vänsterkanten och ner längs kortlinjen innan han blev trippad innan han tog sig in framför mål. Solklar straff, tyckte alla. Utom en. AIK gick istället till anfall och fick frislag efter en i princip identisk tripping som inte gav Adam Wijk straff i anfallet innan. Och på frislaget gjorde man 4-2. Broberg tog timeout och kunde snabbt redcuera efter att Adam Wijk ännu en gång tog sig runt och efter en rörig situation kunde Martin Söderberg (tror jag) slå in 3-4. AIK gjorde sen 3-5 i den 88:e minuten men Broberg gav sig inte och hotade ändå in i det sista. Framförallt ett riktigt bra läge för Jaakko Hyvönen som räddades till hörna och en retur efter skott från Söderberg som gick rakt ut på Fritiog Hagbergs klubba, som tyvärr inte fick ordning på bollen. Och Broberg hann inte med att nåt mer i matchen och det slutade alltså med en riktigt tung förlust.

Efter en sån här match är det mycket känslor. Broberg gör en stark insats och håller det jämnt hela vägen in i kaklet, men tyvärr är känslan att man blir en aning bestulna. Framförallt med den otroligt solklara straff man ska ha i 80:e minuten vid ställningen 2-3. Och att AIK då istället får in 2-4 i anfallet efter. En väldigt matchavgörande sekvens och det var kritiskt kring detta från hemmalägret efter matchen, fullt förståeligt. Men nu gäller det att försöka skaka av sig detta och ta med allt det positiva som fanns och försöka tvinga fram en fjärde match.