Match mot AIK

Avgjort redan i halvtid

Publicerades den 25 februari 2022 23:31

David Hansen    Hans Ivarsson

AIK avgjorde matchen tidigt. Det var ingen tvekan om vilket av lagen som var bäst och hur kvartsfinalen skulle sluta. AIK vann med 8-3 efter hela 6-1 i paus.

Broberg inledde matchen med att hålla mycket boll på egen planhalva. Men de farliga lägena uteblev, och AIK kopplade tidigt ett litet grepp med 1-0 och 2-0. Martin Söderberg reducerade till 2-1 och skapade ett litet hopp. Men det blev snabbt tydligt åt vilket håll matchen lutade. Efter att AIK gick upp i en ledning till 6-1 redan i halvtid var matchen avgjord och fokus låg sannolikt på att göra det bästa i spelet.

Av förklarliga skäl blev den andra halvleken mindre målrik. AIK bevakade sin ledning och säkrade upp för att inkassera ledningen i kvartsfinalserien. Broberg glimrade till ibland, men det var aldrig nära att hota hemmalaget. Slutsiffrorna skrevs till 8-3 efter två reduceringsmål i slutet.

Visst, AIK var bättre på det mesta. Men samtidigt gör upplägget i ett slutspel att en förlust med 0-1 och 3-8 väger lika tungt. Så det enklaste slutsatsen att dra är att AIK leder med 1-0 i matcher, och att matchen på söndag står 0-0. Och hemma i Söderhamn är Broberg starka!