Match mot IK Sirius

Seger i serieepilogen

Publicerades den 19 februari 2022 19:19

David Hansen    Hans Ivarsson

Det blev en förhållandevis säker seger mot Sirius i seriens avslutning. Broberg vann med klara 8-4 och avslutade serien på bästa sätt inför det kommande slutspelet.

Matchen idag saknade större betydelse, men en seger skulle dock ge Broberg en femteplats och den bästa placeringen någonsin i Elitserien i dess nuvarande format. Även säsongens poängskörd är rekord (även om man räknar om det till 26 omgångar). I ärlighetens namn var det före jul som Broberg stod för de bästa prestationerna, och t.ex. Januari var ingen vidare månad. Men idag mot Sirius var det tydligt, Brobergs spel var bättre än på många matcher och det märktes att laget pratat om att göra ett bra avstamp inför kvartsfinalspelet.

Broberg inledde med två mål genom Jaakko Hyvönen. Sirius mål bestod av två nästan identiska hörnmål från Brobergsfostrade Ted Bergström, ett från vardera håll.

Andra halvlek var stundtals jämn, men ju längre matchen led ju mer kopplade Broberg kommandot. I den första halvleken hade Martin Söderberg inte noterats för något mål, men i den andra halvleken blev det istället tre. Ett facit som lyfter honom till tvåa i Elitseriens skytteliga efter Christoffer Edlund.

En mycket stabil insats och spelmässigt ett stort steg framåt inför slutspelet. AIK, som tvåa i serien, valde att möta Broberg. Korta resor och bra förhållanden var motiveringen för AIKs val. Men detsamma gäller Broberg, relativt korta resor till Gubbängen och en matchserie inomhus.

Huvudpartners

Samarbeten