Match mot Tellus

Busenkelt i Gubbängen

Publicerades den 11 februari 2022 21:34

David Hansen

Tellus hade inget att spela för. Broberg var i behov av poäng för att haka på i topp 6. Broberg är ett på papperet bättre lag. Allt talade alltså för en stabil Brobergsseger. Men idrott är idrott och allt kan hända. Så dock inte ikväll, utan Broberg vann mycket komfortabelt med 11-1.

Broberg har hittills under säsongen vunnit en match med tvåsiffrigt. Det var i hemmamatchen mot Tellus, och i kvällens bortamatch ville laget inte vara sämre. Broberg var fullkomligt överlägsna i matchen och segern var hur säker som helst från minut 1 till minut 90. Tellus fick läsa av sitt riktnummer, 0-8, redan i halvtid.

Drygt tio minuter spelade och redan ledning med 3-0 för gästerna. Målen fortsatte ticka in och vid 0-5 tog hemmalaget en Time Out. Men det gick inte att stoppa Broberg, som fortsatte och var fullkomligt överlägsna. Siffrorna 0-8 i halvtid var snarare i underkant än överkant, då det fanns bud på ytterligare mål. Tellus kunde inte skapa några farligheter, främst beroende på ett mycket stabilt Brobergsförsvar.

Med en åttamålsledning i halvtid var det lätt att tro att ”Gurt” skulle spela av den andra halvleken. Men så icke… Laget fortsatte, och framförallt i den andra halvlekens inledning, kunde fortsatt dominera och även utöka sin ledning. Särskilt kan nämnas 0-9 och 0-10 av Martin Söderberg (som ikväll gick upp som klubbens näst bäste målskytt genom tiderna) på två klockrena skott utifrån och bara några minuter emellan. Att Broberg ”förlorade” sista halvtimmen med 0-1 har ingen större betydelse.

Broberg har tre matcher kvar. Huvudkonkurrenterna om topp 6, Sirius och Sandviken, har en respektive två matcher kvar. Det innebär, med dagens resultat, att om Broberg vinner sin match på söndag kan inte Sirius gå om ”Gurt” och därmed är topp 6 säkrad.

Ny match på söndag som sagt. Och för att hedra en nyligen avliden programledare så plockar vi fram en klassisk På Spåret-ledtråd över vart söndagens resa går. ”Har du kommit till Felvik, så har du inte kommit rätt”…