Match mot Örebro SK

Seger mot Örebro

Publicerades den 10 februari 2022 07:21

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Det blev seger mot Örebro med 8-5 efter fyra kassar från Jonas Engström. Trots ledning med 6-0 i början av andra halvlek kom målproduktionen av sig och Örebro kunde smygkämpa sig tillbaka in i matchen. Men segern blev aldrig riktigt hotad.

Broberg behövde vinna ikväll för att ta tillbaka sin slutspelsplats och det var med ett helt ordinarie lag man skulle göra det. Hemmalaget rivstartade matchen och redan efter dryga minuten hade Martin Söderberg lagt in 1-0 i friläge efter en fantastisk djupledspassning från Adam Wijk. Jonas Engsröm ökade till 2-0 efter passning från Rasmus Linder och Jaakko Hyvönen smällde in 3-0 på hörna. Då stod klockan på 6:27. Och faktum är att Broberg också kostade på sig att vaska två rena frilägen under den första kvarten och känslan var att det kunde bli mycket mål ikväll. Jonas Engström gjorde 4-0 i den 35:e minuten efter fint förarbete från Fritiof Hagberg som slet sig loss på högersidan. Martin Söderberg avslutade sedan första halvlek från straffpunkten med att dra dit 5-0.

En halvlek där Broberg hade full koll på händelserna och utöver målen också skapade en handfull chanser som nog borde resulterat, varav tre rena frilägen.

Knappt tio minuter in i den andra halvleken gjorde Jesper Öhrlund 6-0 och matchen kändes ännu mer avgjord. Broberg fortsatte skapa och missa målchanser, samtidigt som Örebro smykämpade sig in i matchen och kröp närmare målmässigt. När klockan stod på 75 minuter hade 6-0 plötsligt blivit 6-4 efter att Broberg gått ner sig och tagit en del dåliga beslut i sin egen speluppbyggnad, Det kändes aldrig riktigt oroligt efter detta och man när Jonas Engström gjorde två mål inom en minut runt 80:e var matchen definitivt avgjord, Örebro reducerade i slutskedet på ett frislag och slutresultatet skrevs till 8-5.

Det var segern som var viktigast ikväll men som det startade såg det också ljust ut för att kunna bygga lite välbehövlig målskillnad. Men det var ineffektivitet som präglade den här kvällen. Jag tror jag räknade till totalt sex rena frilägen som inte resulterade. Positivt förstås att man skapar väldigt mycket i offensiv väg. Jonas Engström kvällens man med fyra mål i protokollet. Och Broberg är åter tillbaka på sjätteplatsen!