Match mot Västerås SK

Det rann iväg…

Publicerades den 10 februari 2022 21:58

David Hansen    

Broberg blev som bekant klara för kvartsfinal i och med segern mot Rättvik i söndags. Alltså läge att blicka uppåt i tabellen, det fanns ju trots allt chans på fjärdeplatsen och hemmafördel i kvartsfinalserien. En chans som dock släcktes väldigt tidigt ikväll då Västerås var numret för stora och vann enkelt med siffrorna 10-2 efter 6-0 i halvtid.

Broberg gjorde långt ifrån sin bästa match ikväll. Visst var det spelmässigt helt OK inledningsvis och laget skapade en del hörnor, men det var ständigt Västerås som var effektivare och gjorde målen. Allt eftersom slocknade gnistan i ”Gurt” och matchen fick den karaktär en slutspelsmatch kan få när siffrorna rinner iväg utan att det egentligen betyder något. För det var ju så, seger ikväll och lite hjälp från Frillesås i sista omgången så skulle fjärdeplatsen vara inom räckhåll. Men när Västerås kopplade ett tydligt grepp ikväll, kände antagligen Broberg att siffrorna saknade betydelse och den undermedvetna psykologin tog över. För ingen ska tro att Broberg frivilligt släpper till 10-2, men det är lätt att siffrorna sticker iväg när luften gått ur och det inte längre gäller något.

Kvällens resultat betyder alltså att Broberg antingen blir femma eller sexa i tabellen, något som saknar större betydelse. Det viktigaste i den avslutande matchen mot Sirius på lördag är att skapa en bra känsla inför det stundande slutspelet.

Huvudpartners

Samarbeten