Match mot IFK Vänersborg

Seger efter ramstark andra halvlek

Publicerades den 28 januari 2022 22:43

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Broberg vände underläge 0-3 till seger 7-4 efter en riktigt stark andra halvlek mot Vänersborg i återstarten och tog sig tillbaka till vinnarspåret. Albin Bysell presenterade sig med sitt första elitseriemål när han vallade in 5-3 på volley.

Ja, två veckor sedan senaste matchen och ett kurerat lag efter covidsmittan varit inne i truppen. Alla tillgängliga inför match och en förhoppning om en vändning i resultaten efter den segerlösa sviten innan uppehållet.

Och spelmässigt började det bra. Det var Broberg för hela pengen under den inledande kvarten där spelet till större delen var förlagt till gästernas planhalva. Hemmalaget radade upp hörnor och ett par halvchanser mot ett väldigt lågt stående Vänersborg. Därför kändes det vädligt ologiskt när det var gästerna som tog ledningen när Juho Liukkonen slog en en retur efter Vänersborgs första riktiga anfall som det kändes. Detta i den 17:e minuten. Brobergs dominans kom här av sig en aning. Några minuter senare hade Broberg gyllene läge att kvittera när Edvin Wigren åkte sig fri efter hörnkontring, men Kimmo Kyllönen räddade och friställde sedan Niklas Holopainen  med ett lång utkast och 0-2 var istället ett faktum. En olycklig sekvens. Och värre skulle det bli när Vänersborg även kunde göra 3-0 innan halvtimmen var spelad. Detta var dessutom en ganska tydlig offside vilket förstås gjorde det hela extra bittert. Broberg fick i slutskedet in den så viktiga reduceringen till 3-1 och fick något att bygga på till den andra halvleken. En halvlek där det gick lite för sakta för att luckra upp det lågt stående bortalaget men där hemmalaget ändå dominerade ganska kraftigt, men det var Vänersborg gjorde stod för effektiviteten.

Andra havleken startade blixtrande med ett Broberg per omgående vaskade ett friläge. Kort därpå kom ändå reduceringen när Martin Söderberg kom loss och sköt stenhårt i nättaket från högervinkel. Minuten senare kvitterade Jaakko Hyvönen på hörna och precis innan klockan passerat 60 tog Broberg ledningen för första gången i matchen, när Jonas Engström slog in Martin Söderbergs retur. Fem minuiter senare var det dags för Albin Bysell att presentera sig med sitt första mål i elitserien när han på volley mycket läckert slog in passningen från Anders Erikanders. Inget dåligt sätt att göra sitt första mål.

Efter detta kändes matchen på nåt sätt avgjord trots att 25 minuter återtstod och det endast skilde två mål. Vänersborg kändes uppgivna och åstadkom ingenting och visade ingen form av desperation. Broberg kunde kontrollera matchen och när Martin Söderberg stänkte in 6-3 på straff i den 78:e minuten var det definitivt avgjort. Jonas Engström avslutade sen Brobergs målskytte när han klev in centralt och avlossade ett hårt skott otagbart för Kyllönen till 7-3. Vänersborg reducerade i på övertid till 7-4 och därefter var matchen över.

En bra tillbakastuds för Broberg som gjorde en ramstark andra halvlek och var totalt överlägsna. I den första stämde det inte riktigt även om man hade kommandot spelmässigt även då, men inte fick det att lossna riktigt. I den andra var det rakare och med högre fart i det mesta. Även om man kostade på sig att bränna tre frilägen i matchen var det en ohotad seger i slutändan.