Match mot Hammarby IF

Det vill sig inte

Publicerades den 15 januari 2022 20:16

David Hansen

Broberg har nu varit inne i en svagare period av serien helt uppenbart. Visst har det varit två tuffa bortamatcher i Frillesås och Motala samt hemmamatcher mot de tre topplagen. Men idag skulle det vända, och bli första segern 2022. Hammarby, ett på papperet sämre lag, stod för motståndet. Men det ville sig inte, Broberg stod för alldeles för många misstag för att ta med sig några poäng idag.

Hammarby gjorde mål på allt i inledningen. Innan tolv minuter var spelade stod det redan 3-0 till hemmalaget. ”Bajen” fick några enkla mål, men var också bra i omställnings- och kontringsspelet. Broberg tog en tidig time out, och efter denna svarade laget för en betydligt bättre period i matchen. Hammarby blev låga i sitt försvarsspel och Brobergs skärpa i avsluten var heller inte den bästa. Ändå kunde laget vinna resterande del av halvleken med 3-1, sett från time outen.

Även om Broberg resultatmässigt var med i matchen, så var det tydligt att det inte var någon bra första halvlek totalt sett. Därför kunde det bara bli bättre. Eller? Nej, det blev betydligt sämre. Hammarby gjorde snabbt 5-3, men Jonas Nygrens 5-4 gav hopp igen. Men därefter skulle allt gå fel, till och med mer fel än de första 10 minuterna.

Hammarby gick från 5-4 till 9-4 och Brobergs försvarsspel har varit bättre och likaså viljan. Hammarby var långt ifrån några övermän, det var snarare Broberg som saknade den rätta skärpan. Broberg snyggade till siffrorna till 9-6, men det var aldrig nära poäng idag sett över 90 minuter. Hammarby vann en fullt rättvis seger.