Match mot AIK

Tungt mot AIK

Publicerades den 13 januari 2022 08:30

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Det blev ännu en förlust när AIK kom på besök. Broberg kom inte upp i samma höga nivå som mot Villa och AIK kunde vinna komfortabelt med 8-3.

Det vill sig inte riktigt för Broberg i nuläget. Efter den fina matchen mot Villa i måndags fanns förhoppningar inför kvällens möte med AIK. Men Broberg inte inte riktigt samma höga nivå som senast och kunde inte riktigt hota AIK. Gästerna gjorde tidigt 1-0 och rann sedan ifrån till 3-0 innan halvtid. Chanser saknades dock inte för Broberg men man var fortsatt inte tillräckligt kliniska i den sista tredjedelen. Avsluten satt utanför eller i virket, som för Jaakko Hyvönen som hade den allra hetaste chansen när han prickade stolpen vid ett i stort sett öppet mål.

När gästerna relativt snabbt i den andra halvleken också gjorde 4-0 och 5-0 kändes matchen helt förlorad. Broberg begärde en timeout och reducerade också snabbt efter denna när Jaakko Hyvönen fick kanonträff på vänsterhörna. Hemmalaget skapade också en hel del chanser i den andra halvleken men blottade sig samtidigt bakåt och mål trillade in både för hemmalaget och bortalaget och slutresultatet skrevs till 3-8. En match där Broberg återigen hamnade i uppförsbacke tidigt och inte lyckades omsätta sina chanser till mål, som man hade behövt för att vara med i matchen lite bättre. Det var en del slarv och som det kändes, lite trötta skallar efter tredje matchen på fem dagar.

Nu rullar det vidare med bortamöte med Hammarby på lördag innan den intensiva perioden med totalt sju matcher på 15 dagar avslutas mot Rättvik på måndag. För Brobergs del gäller det nu att ta sig tillbaka till segerspåret om vi ska kunna hänga kvar i toppen.