Match mot IFK Motala

Oavgjort i Motala

Publicerades den 8 januari 2022 17:00

David Hansen

Det blev bara en halv revansch i returmötet mot Motala. Östgötalaget överraskade många vid segern i Söderhamn i premiären, en seger de följde upp med att besegra Edsbyn. Även om Motala sedan fått mer ”väntade” resultat, så får laget ändå anses som ett av säsongens positiva överraskningar hittills. Dagens match slutade 4-4 efter en klar Brobergsledning i paus.

Motala spelade lågt i sitt försvarsspel och lade mycket av sitt fokus på att göra omställningar och utnyttja Brobergs misstag. Men det var istället hemmalagets misstag som gav Martin Söderberg ett fint läge där han satte ledningsmålet. Resterande del av den första halvleken skulle handla om hörnor. Först Motalas kvitteringsmål, och sedan Brobergs ledningsmål till 1-2 och 1-3. I och med att Motala spelade relativt lågt i försvarsspelet tvingades Broberg spela runt och på så sätt skapades hörnor. Och de gav resultat också, framförallt de från höger.

Den andra halvleken visade Broberg upp en svagare insats än i den första. Laget var inte alls lika farliga i spelet som i den första och stundtals blev ”Gurt” något passiva. Motala reducerade till 2-3, innan Jonas Nygren satte 2-4 (hörna igen) och såg ut som att reda ut detta ändå. Men hemmalaget skulle komma tillbaka ännu en gång, och både reducera och kvittera. Men där stannade det, 4-4. Och till skillnad från Sportbladet Plays kommentator (som tyckte båda lagen ska vara nöjda med 4-4), så anser undertecknad att detta var en förlorad poäng.

Dagens Brobergsinsats var ingen katastrof, men laget kan så mycket bättre också. Speciellt i den andra halvleken.

Nu väntar två toppmöten i början av veckan i Söderhamn. Först Villa på måndag och sedan AIK på onsdag. Biljetter finns kvar till båda matcherna i skrivande stund. Välkommen!