Match mot Edsbyns IF

Chockstarten knäckte Broberg

Publicerades den 5 januari 2022 21:45

David Hansen    Ingemar Persson

Det blev ingen revansch mot Edsbyn på trettondagsaftonen. Siffrorna 1-8 i Edsbyn blev bara marginellt bättre, när gästerna vann med 1-7 i Helsingehus Arena ikväll. Men det finns trots siffrorna positiva inslag.

Edsbyn chockade Broberg och innan ens kvarten var spelad stod det 0-3. Broberg hade inte mycket att komma med, och gästerna utökade istället till 0-4. Edsbyn var bättre än Broberg på allt den första halvtimmen. Men sedan fanns tendenser och Broberg lyckades stoppa att det rann iväg ytterligare.

Inledningen av den andra halvleken var nog Brobergs bästa period i matchen. En snabb reducering till 1-4 och med bud på ytterligare. Men när Edsbyn gjorde 1-5 kändes det som rullgardinen gick ner. Och slutresultatet skrevs till 1-7.

Sammanfattningsvis kan sägas att den första halvleken troligen fällde avgörandet. Edsbyn var bättre på det mesta i inledningen, och när inte heller Broberg fick utdelningen i målprotokollet i den bättre perioden i andra halvlekens inledning, så blir det lätt att siffrorna rinner iväg. Men det var trots allt serieledaren som stod för motståndet också.

Huvudpartners

Samarbeten