Match mot Frillesås

Tappad poäng i årets första match

Publicerades den 2 januari 2022 15:27

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Det blev en poäng i den på förhand svåra bortamatchen mot Frillesås. En förlorad poäng är känslan efter en bra första halvlek och ledning i halvtid.

Broberg kom till spel efter två uppskjutna matcher och man gjorde det också utan Adam Wijk vilket gjorde att Jonas Nygren istället tog plats på vänsterhalven.

I tät dimma och omkring 8 plusgrader var det inga kanonförutsättningar som bjöds på Sjöaremossen denna eftermiddag. Men Broberg startade matchen bra och hade i princip allt av bollinnehavet och mman vaskade också fram flera farliga målchanser under den första kvarten. Värst var Jonas Nygren som snirklade sig längs kortlinjen men missade på något sätt när han skulle lägga in bollen i öppet mål. Därför kom det som en kalldusch när det var Frillesås som tog ledning efter drygt femton spelade minuter och bara minuten senare också ökade på till 2-0. Båda målen genom Fredrik Brandin som lyckades valla in två inspel in i boxen på volley. Ologiskt sett till matchbild och omedelbart efter detta hade Broberg en något sämre period där man kanske kände sig lite stressade.

Men man hittade ändå snabbt in i det och tog över kommandot igen. I takt med att dimman lättade blev istället isen alltmer svårhanterlig och det blev mycket lyft och långa utkast. Men Broberg lyckades bäst med det här spelet också och kunde få visst tryck på hemmalaget samtidigt som man agerade disciplinerat i försvaret och vann ofta tillbaka boll tidigt. Sen gick det ganska fort. I den 29:e minuten reducerade Martin Söderberg när han slog in en hörnretur efter Jesper Thyréns avslut. Samme man kvitterade i den 40:e minuten när han helt bortglömd kunde stöta bollen i mål efter assist från Fritiof Hagberg. Och i den 43:e minuten fullbordade Söderberg sitt hattrick när han slog in 3-2 på straff. Jonas Nygren avslutade sen halvlekens målskytte när han från vänster lirkade in 4-2 bakom Johannes Gustafsson i hemmamålet. En stark vändning från Broberg sida och överlag en stark halvlek där man hade ett klart kommando genom i stort sett hela halvleken.

I andra halvlek var dimman tillbaka igen och det dröjde bara en minut innan Frillesås fick i en reducering. En mål som följdes av protester från bortalaget som nog ville ha det till offside. Svårt att se i dimman exakt hur målet gick till. Men ett inspel eller misslyckat skott från vänster som styrdes i mål på nåt sätt. I övrigt en inledande kvart av den andra halvleken som var lite ostrukturerad och ett hemmalag som satsade på mycket lyft och att buffla i straffområdet. Hemmalaget fick också till en kvittering i den 61:a minuten genom Gustaf Friman. Helt klart en utveckling av matchen som inte stämde med Brobergs planer. Och Broberg hade så långt inte sett lika påkopplade ut som i den första halvleken. Och det fortsatte på samma sätt. Broberg skapade en hel del hörnor, men spelade fast sig ofta i det öppna spelet och fick det inte riktigt att stämma, varken offensivt eller defensivt.

I den 83:e minuten fick Martin Söderberg ett gyllene läge att sätta Broberg i förarsätet igen men friläget smet utanför. Några halvchanser ytterligare skapades, för båda lagen, men inget mer mål och matchen slutade 4-4. En tappad poäng för Broberg helt klart. Man lyckades inte kapitalisera på övertaget efter den första halvleken och fick det inte att stämma på samma sätt och jag tror inte Broberg är nöjda med andra halvlek. Men en poäng är bättre än ingen poäng och i den här typen av match som det här utvecklade sig till är det lätt att båda poängen slinker ur händerna. Värt att plussa för är annars den tillresta klacken som försöker hjälpa laget till båda poängen!