Match mot Rättvik

Broberg klara för kvartsfinal!

Publicerades den 14 februari 2022 08:06

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Det blev målmässigt jämnt i bortamatchen mot Rättvik, men Broberg kunde efter stort övertag fixa segern och är därmed klara för kvartsfinal med två omgångar kvar!

Den tredje matchen på fem dagar för Broberg mot de tre bottenlagen blev också som väntat den tuffaste. Broberg tog tag i matchen redan från start och hade en enormt övertag i bollinnehav och skapade också flera bra målchanser. Snopet då att det var Rättvik som både tog ledningen och ökade på till 2-0 efter dryga halvtimmen. Broberg kom tillbaka målmässigt inom några minuter när först Martin Söderberg slog in en hörnretur i den 35:e minuten och Jesper Öhrlund slog elegant in kvitteringen på tennis i den 39:e. Oavgjort i halvtid alltså i en halvlek där det gick lite sakta i det mesta för Broberg, men där man skapade mängder av chanser som man inte lyckades förvalta. Hemmalaget å sin sida visade upp en betydligt större effektivitet.

Andra halvlek fortsatte sedan på den inslagna vägen. Flera högkalibriga målchanser slarvades bort innan Fritiof Hagberg lirkade in 3-2 till Broberg i den 56:e. Men Rättvik kvitterade på en hörna som kändes väldigt tveksam. Martin Söderberg bombade sen in ett frislag från högerläge till 4-3 i den 74:e minuten och Jonas Engström fyllde på målskörden en minut senare när han stänkte in en hörna till 5-3. Men Rättvik kom tillbaka igen när Christian Mickelsson skickade in 4-5 från straffpunkten. Men närmare kom man inte och Broberg kunde pusta ut och glädja sig åt att topp 6 är och kvartsfinalspel blev säkrat.

Men det satt rätt hårt inne, målmässigt. Broberg hade kraftigt övertag egentligen genom hela matchen, men hade förtvivlat svårt att omsätta de mängder av klara målchanserna till mål. Något vi sett som en trend under de senaste matcherna. Offensiven funkar och chanser skapas i parti och minut, men alltför mycket hamnar bredvid mål eller i målvakternas famn. Nu var det två poäng som var det viktigaste i den här matchen, men det finns att jobba på med att snäppa upp effektiviteten några nivåer om slutspelet ska bli kul.

Nu rullar det närmast vidare på tisdag med match mot Västerås för att sedan avslutas hemma mot Sirius på lördag. En seger mot VSK på tisdag och vi har också möjligheten att faktiskt passera Västerås och knipa fjärdeplatsen.