Match mot Sandvikens AIK

Annandagsseger på Jernvallen

Publicerades den 26 december 2021 19:03

David Hansen    Hans Ivarsson

Annandagen är en klassisk bandydag, men har de senaste åren inte varit den bästa bandydagen på året för en Brobergare. Broberg har inte blivit bortskämda med segrar, och inte mot Sandviken generellt heller som stått för motståndet. Men nu har Broberg ett övertag på “stålmännen” efter resultatet 3-4 idag på Jernvallen (det blev ju seger hemma i Söderhamn också). Inför dagens match var Broberg favoriter på Svenska Spel. Det måste vara längesedan Broberg var favoriter borta mot Sandviken, men då är det ju ett betydligt bättre Broberg i år också.

Den första halvleken var Broberg klart bättre än hemmalaget. Dock tog hemmalaget ledningen, men kvitteringen kom några minuter senare av Mattias Brolin Munther som fått chansen i Jaakko Hyvönens frånvaro. Ledningsmålet kom också några minuter senare. Martin Söderberg satte 1-3 på straff och inte många minuter senare kom 1-4. Och Broberg hade en mycket komfortabel ledning. Gästerna kontrollerade matchen på ett mycket bra sätt, och hemmalaget hade inte mycket att sätta emot.

Broberg brukar ofta vara bättre i den andra halvleken än i den första. Men idag var det den första halvleken som var den vassaste. Broberg var på intet sätt dåliga i den andra halvleken, men målen uteblev och Sandviken kunde hota Broberg lite mer. Men inte tillräckligt mycket för att “Gurt” skulle behöva bli oroliga.

Med ungefär tio minuter kvar gjorde Sandviken 2-4 på hörna. Och för hemmalaget blev detta mål exakt den energi de behövde.  När de omkring fem minuter senare även fick in 3-4 på hörna gick Saik hårt för en kvittering och det fanns anledning till oro i Brobergslägret. Två slumpmål som gav en annan matchbild den sista delen av matchen. Avslutningen blev mycket nervös och det fanns chanser till både kvittering för Sandviken och punkterad match från Brobergs sida. Men 3-4 stod sig och Broberg höll undan. En fullt rättvis seger sett över 90 minuter.

Nu väntar hemmamatch mot Villa Lidköping på tisdag i ett direkt toppmöte.