Match mot Bollnäs GIF

Seger igen mot Bollnäs!

Publicerades den 22 december 2021 22:45

David Hansen    Hans Ivarsson

Det går bra för Broberg mot ärkerivalen Bollnäs! Den sjätte raka segern i seriesammanhang kom ikväll när gästerna tillbakavisades med 8-5. Broberg har nu alltså tre raka säsonger med segrar både borta och hemma mot Bollnäs, vilket är en otroligt stark svit. Broberg fick inför matchen gälla som klara favoriter. Men Bollnäs har denna säsong samlat ihop betydligt fler poäng på bortaplan, så någon enkel match var det aldrig tal om.

Matchens inledning blev underhållande. Två snabba mål, ett i vardera riktning, innan klockan ens passerat fyra minuter. Det var stundtals en jämn tillställning och det tog ytterligare en kvart innan hemmalaget kopplade greppet. Först en hörnretur av Adam Wijk och kort därefter en spelvariant från Jonas Nygren till samme Adam Wijk.

Bollnäs tog Time Out, och lyckades också komma närmare i protokollet. 3-2 blev 4-2 som blev 4-4 och Bollnäs var med i matchen i allra högsta grad igen. Ett oavgjort resultat som såg ut att stå sig in i halvtidsvilan, men på tilläggstid i den första halvleken svarade Jesper Öhrlund för ett skott utifrån som såg ut att överraska Erik Persson i Bollnäsmålet.

Broberg har under säsongen varit starka i de andra halvlekarna, och ikväll var inget undantag. Hemmalaget gick ifrån från 5-4 till 8-4 där särskilt Jonas Nygrens passning till sin namne Engström som resulterade i 6-4 kan nämnas. Av akademisk betydelse blev kanske Bollnäs reducering till 8-5, som också var det absolut sista som hände i matchen.

Broberg gjorde ikväll kanske inte säsongens starkaste insats. Bollnäs, å andra sidan, var bättre ikväll än i matchen på Sävstaås i början av november. Att utifrån detta ändå knyta ihop det och vinna en säker seger är starkt. Det är lätt att bli fartblind när det går bra, men Broberg visade ikväll att hårt arbete lönar sig och att laget kan vinna matcher även när spelet inte stämmer till 100 %.

Nu väntar en julledighet, men sedan är det dags för bandyns högtidsdag på annandag jul. I år i Sandviken, räkna med att Saik är sugna på revansch. God Jul!