Match mot Tellus

Överlägset mot Tellus

Publicerades den 18 december 2021 15:15

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Broberg gjorde julsylta av Tellus när man var fullkomligt överlägsna i allt från första minuten. Matchen var avgjord redan efter en kvart då det stod 4-0 på tavlan. Martin Söderberg blev målbäst med fem kassar i matchen.

Lite omstuvningar i laget när Rasmus Linder var tillbaka efter sjukdom vilket satte Jesper Thyren på sidan. I målet fick Hampus Lindén sin tredje match för säsongen. Även Tatu Ässämäki var tillbaka efter att ha utgått i senaste matchen. Matchen var endast knappt två minuter gammal när Broberg fick hål på gästerna. Fritiof Hagberg målskytt efter att klubban gick av för en Tellusspelare. Sen rullade det på i strid ström. Martin Söderberg gjorde 2-0 efter passning från Daniel Burvall Jonsson. Samme Söderberg gjorde också 3-0 på högerhörna och kort därpå dundrade Jaakko Hyvönen in 4-0 på vänsterhörna. Då hade vi spelat i 15 minuter och matchen kändes helt avgjord. Gästerna tog timeout för att försöka stoppa blödningen.

Men omgående efter timeouten ökade Söderberg på till 5-0 genom en kanon i krysset från högerläge. Gästerna reducerade efter knappt 25 minuter. Sedan rann Broberg iväg till 8-1 innan klockan hade passerat 36 minuter. Mål i turordning av Jesper Öhrlund, Jaakko Hyvönen och Martin Söderberg. Tellus reducerade ännu en gång innan Jonas Engström spikade halvtidsresultatet till förkrossande 9-2! En halvlek där Broberg var totalt överlägsna och såg ut att ha kul på planen. Många fina mål och kombinationer.

Andra halvlek inleddes med att Tellus reducerade ganska omgående till 9-3.Men Broberg gick ganska raskt ifrån till 12-3 när drygt 60 minuter var avverkade. Sen avtog det en aning även om chanser inte saknades. Jaakko Hyvönen slog in 13-3 i den 86:e minuten innan Tellus kunde spika slutresultatet till 13-4 i den 88:e minuten.

Det var ingen värdemätare det här för Broberg. Men det var kul att se laget hålla trycket, i framförallt den första halvleken, trots att man var totalt överlägsna i allt. Stundtals kändes det som man lekte bandy. Andra halvlek blev något mer avslagen, men chanser till ett ännu större segerresultat saknades däremot inte. Nu väntar här närmast ett derby mot Bollnäs, hemma på onsdag. Den här målformen tar vi gärna med oss då!