Match mot Villa Lidköping BK

Underhållande match i Lidköping

Publicerades den 14 december 2021 21:40

David Hansen    Hans Ivarsson

En fastastiskt underhållande match i Lidköping ikväll! Två lag som bjöd till och där spelet böljade fram och tillbaka, med många chanser åt båda hållen. Men så blev det också en målrik match där slutresultatet skrevs till 7-7.

Broberg har inte haft det lätt i Lidköping. Med reservation för ev. fel så kan det vara den första poängen Broberg bärgat i Sparbanken Arena. För två år sedan blev det uddamålsförlust, och i slutspelet för omkring tio år sedan blev det förlängning efter oavgjort i full tid. “Gurt” har med andra ord ofta haft tuffa bortamatcher mot Villa genom åren. Och tufft skulle det även bli ikväll, speciellt med tanke på att Robin Redin och Rasmus Linder saknades, samtidigt som Tatu Ässämäki utgick tidigt i matchen.

Det var Villa som inledde kvällens match bäst och tog fullt rättvist hand om ledningen. Faktum är att matchens inledning mest handlade om hemmalaget. Broberg började sakta men säkert växa sig in i matchen och den övergick till att vara en jämn tillställning. Gästerna kvitterade till 1-1 innan lagen fick ett varsitt hörnmål innan halvtidsvilan.

Den stora hemmapubliken (2 208 personer) var nog inte alls beredda på att 2-2 skulle bli 2-4 i den andra halvlekens inledning. Först Jaakko Hyvönen och sedan William Larsson (som fått chansen ikväll). Villa reducerade, men Broberg replikerade snabbt. Och lite så höll det på, båda lagen turades om till farliga anfall och noteringar i målprotokollet. Flera delikatesser som skulle få den oinvigde att njuta och med en spänning i matchen som gav valuta för varje krona i betald entré (eller abonnemangsavgift).

Villa är starka och faktum är att de är seriens hittills enda obesegrade lag. Så även om Broberg ledde med två mål var det långt ifrån läge att luta sig tillbaka. Villa hämtade upp till 5-5 innan gästerna återigen chockade hemmapubliken med ett nytt ledningsmål. Villa kvitterade och tog ledningen, och när klockan passerade 90 var det som så många gånger förr en hemmaledning på matchtavlan i Lidköping.

Broberg förtjänade verkligen ett bättre öde ikväll än en uddamålsförlust. Så glädjen i Söderhamnslaget när Jesper Öhrlund satte en hörna klockrent i nättaket till 7-7 gick inte att ta miste på. Delad poäng, och det kan nog sägas som rättvist trots allt.

En stor eloge till Broberg ikväll som stod för en fantastisk insats i säsongens kanske svåraste bortamatch. Broberg anno 21/22 verkar vara något helt annat än de senaste säsongerna!

Huvudpartners

Samarbeten