Match mot Vetlanda BK

Säsongens första oavgjorda match

Publicerades den 10 december 2021 21:57

David Hansen    Hans Ivarsson

En av de mest knepiga matcher som spelats i Helsingehus Arena. Broberg var det klart bättre laget sett över 90 minuter men fick ändå bara med sig en poäng. En poäng som kändes långt borta vid ställningen 3-5. Men matchen slutade 5-5…

Det blev två snabba mål i matchens inledning. Först hemmaledning genom Jonas Engström och strax därefter en kvittering. Men Broberg tog kommandot och förde spelet på ett bra sätt. Laget tog också hand om ledningen med 2-1 innan Vetlanda både kvitterade och tog ledningen. En ställning, 2-3, som stod sig in i halvtid.

Knepig match står det i första stycket ovan. Ja, det måste man väl ändå säga. Broberg var klart bättre än Vetlanda i den första halvleken, men fick ändå gå till halvtidsvila med underläge. Ibland är idrotten inte rättvis, helt enkelt.

Andra halvlek hann knappt starta innan Vetlanda utökade sin ledning. En chockstart på den andra halvleken, som för övrigt blev kraftigt försenad p.g.a. isproblem. Med tanke på att Broberg varit det bättre laget i den första halvleken, så var 2-4 en “käftsmäll”.

Runt timmen spelad reducerade Broberg till 3-4, men glädjen blev kortvarig då Vetlanda snabbt återtog tvåmålsledningen till 3-5. Och gästerna hade även bud på ytterligare mål.

Den sista halvtimmen var Broberg det klart bättre laget igen. Visst, gästerna var absolut inte ofarliga, men hemmalaget stod för det mesta av spelet. Speciellt matchens sista 15 minuter handlade i princip allt om Broberg. Broberg reducerade, kvitterade och hade även bud på ledningsmål. Den massiva press på slutet, speciellt med två man mer på isen, som Broberg uppvisade gjorde att Vetlanda hade fullt upp att avvärja faran. Farliga målchanser varvades med hörnor och gästerna kom undan med blotta förskräckelsen i en avslutning som hettade till flera gånger. Matchen slutade alltså 5-5, i en match där det ändå känns som Broberg borde ha vunnit. Å andra sidan, vid ställningen 3-5 var åtminstonde undertecknad glad för en poäng.