Match mot Edsbyns IF

Tung kväll i Edsbyn

Publicerades den 7 december 2021 21:44

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Brobergs segersvit tog slut i toppmötet mot Edsbyn på tisdagen. Trots en jämn förrsta halvlek rann hemmalaget iväg i andra halvlek och vann med hela 8-1. Edsbyn var klart bättre och Broberg kom inte riktigt upp i samma nivå som tidigare.

Broberg kom till spel med Rasmus Linder tillbaka i laget, i övrigt samma manskap som senast, förutom att Mattias Brolin Munther stod på sidan igen. Och trots känslan att det var Broberg som startade piggast var det hemmalaget som tog ledningen genom Martin Frid i den 15:e minuten. Detta efter ett ödesdigert bolltapp från Brobergs sida. Första halvleken var fortsatt jämn även om kommandot svängde över lite mer i Edsbyns favör. Men Broberg vaskade fram en kvittering. Adam Wijk slog ett fint flipp som Jesper Öhrlund plockade ner, starkt uppvaktad. Därefter släppte Öhrlund bollen bakåt mot straffpunkten där Martin Söderberg kunde slå in 1-1 i öppet mål. Detta i den 36:e minuten. Hemmalaget tog kort därpå åter ledningen genom Rasmus Skarps och det resultatet stod sig sedan till halvtid.

En första halvlek som Broberg startade piggast, men Edsbyn tog över större delen av kommandot. Totalt sätt en jämn halvlek där Broberg inte var riktigt nöjda, framförallt inte med offensiven som inte kuggade i riktigt som tidigare. Men Broberg har vänt halvtidsunderläge till segrar i de tre senaste matcherna så hoppet inför andra var ändå stort.

Vad man nu än pratade om under halvtidsvilan var knappast det scenariot som utspelade sig i den andra en av de sakerna. Edsbyn fick en hörna per omgående i den andra halvleken och Mattias Hammarström slog också in 3-1 på den hörnan. Blott 40 sekunder in i andra halvlek. Och lite kändes det som att mycket avgjordes av detta. Broberg hade antagligen tänkt sig att flytta upp spelet en aning i inledningen av andra, likt man gjort i de senaste matcherna. Men nu kändes det som att man kom utr balansen lite. Och målen fortsatte rulla in för hemmalaget och 19 minuter in i halvleken stod det 6-1 på tavlan och Broberg tog timeout. Två mål för sent var väl känslan. För man kunde inte hota även om man snickrade ihop en del anfall så saknades det spets och medstuds i den sista tredjedelen ikväll. Samtidigt som man inte helt fick ihop det i defensiven som tidigare. Det spretade lite mer ikväll helt enkelt. Hemmalaget kunde också göra 7-1 och 8-1 innan matchen var över.

Nä, det var en svagare insats av Broberg ikväll, framförallt i den andra halvleken. Man kändes lite tröttare och inte fullt lika påkopplade i skallarna som tidigare. Men inget att gräva ner sig över. Det rinner lätt iväg i den typen av matcher och nu är det bara ladda om till nästa match som är på fredag, hemma mot Vetlanda.